Turistinvasjonen:

Frykter at dette blir Norges Venezia

Det politiske miljøet i Stavanger er splittet over cruisebåtene. - Jeg synes skipene er flotte å se på, sier varaordføreren, som ønsker minst 300 av dem velkommen hvert år.

CRUISETURISME: Mange av de som bor i området Gamle Stavanger plages av cruiseturismen der. Foto: Kristian Ridder-Nielsen. Video: Angelica Hagen. Reporter: Angelica Hagen / Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Stavanger kan ende opp som Norges Venezia. Med så mange cruisebåter som kommer til byen, er det ikke lenge før folk flytter til Jæren og leier ut leilighetene i byen på AirBNB, sier Mimir Kristjansson til Dagbladet.

Rødts ordførerkandidat i oljebyen er svært bekymret over antallet cruisebåter som ankommer Stavanger sommerstid. Han ønsker derfor å sette et tak på maks ett cruiseskip i uka - 52 i året.

- Men for min del kunne det gjerne kommet akkurat null cruisebåter til Stavanger. Se på Barcelona, Roma og Reykjavík. Der ødelegger turismen byen. I Stavanger risikerer vi nå det samme.

- De styrende partiene i byen har lagt opp til en sinnssyk eksplosjon i cruisetrafikken, uten noen plan for å sette et tak. De vil bare ha mer, mer, mer, legger han til.

300 cruisebåter

Dagbladet har tidligere møtt opprørte siddiser som ønsker begrensninger på cruisetrafikken til byen. Saken er i ferd med å bli en het potet før valget i september, og for første gang på 25 år kan de borgerlige miste flertallet.

- Se på hvordan KrF har forvaltet bedehusene i Stavanger. De gjør ingen bedre jobb med bysentrum, for å si det sånn, påpeker Kristjansson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer