Frykter at dødsbrann tok tre liv

SPIKKESTAD (Dagbladet): Politiet frykter at minst tre menn døde i en voldsom brann i en sosialbolig på Spikkestad i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To av mennene er funnet omkommet, mens en tredje trolig ligger død i brannruinene. Lensmannen i Røyken ventet i går på teknisk bistand fra Kripos, og ville ikke gå inn i den utbrente boligen og hente ut de døde før kriminalteknikerne kommer i dag.

Brannvesen og politi fikk melding om boligbrannen ca. klokka 10.40 i går.

Da de kom til stedet hadde en av de fire sosialklientene som bodde i huset klart å redde seg ut av den overtente boligen. Han var uskadd, og ble raskt kjørt til lensmannskontoret for vitneavhør.

Røykdykkere søkte gjennom de to leilighetene i første etasje. I den ene bodde mannen som reddet seg ut, mens en mann ble funnet omkommet i den andre leiligheten.

Kort tid etter brannfolkenes ankomst raste taket sammen, og det ble umulig å ta seg inn med røykdykkere.

Først ved 13.30-tida fikk brannfolkene kontroll over flammene. Brannen startet trolig i første etasje.

- Vi har konstatert at en mann ligger død i første etasje. Ved å kikke gjennom vinduene har vi også observert det vi tror er en død person i et rom i annen etasje, men vi kan ikke være 100 prosent sikre før vi går inn i bygningen i morgen, sier lensmannsbetjent Pål Sørensen ved Røyken lensmannskontor.

- Vi frykter at vi vil finne minst én person til omkommet i ruinene, sier han.