Frykter at dødsviruset muterer

Kan bidra til at viruset sprer seg raskere.

DØDSVIRUSET: Svenske Amie, som bor i Kina, filmet denne videoen. Like i nærheten av der hun bor har det blitt påvist flere tilfeller av viruset som har herjet i Kina de siste ukene. Reporter: Endre Vellene / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Bare på et par dager er det registrert en økning i antall smittede, og tre nye personer har mistet livet etter å ha blitt smittet av det mystiske coronaviruset som hadde sitt utbrudd i kinesiske Wuhan.

Totalt ni personer er nå døde etter å ha blitt smittet av viruset. 440 er registrert smittet - selv om tallet kan være mye høyere.

Nå er den store frykten at viruset skal mutere.

- Viruset kan mutere, og det er en risiko for ytterligere spredning av viruset, sier Li Bin i Kinas nasjonale helsekommisjon ifølge The Guardian.

En mutasjon kan gjøre at for eksempel smittemåten endres. South China Morning Post skriver at forskerne frykter at viruset har blitt undervurdert.

Krisemøte

Viruset har skapt redsel siden utbruddet, da det på flere måter ligner Sars-viruset som på starten av 2000-tallet ble en global epidemi der i underkant av 800 personer døde.

Det er imidlertid avkreftet av helsemyndighetene at det dreier seg om det fryktede viruset, og dette skal være en mildere versjon.

I tillegg til sars, er Mers, influensa, fugleinfluensa og adenovirus er utelukket. Pasientene skal blant annet vise symptomer som feber, noen er kortpustet, mens noen få skal ha fått lungeinfeksjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer