Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at drapsdømt influencer (23) blir banket opp i fengselet

Abbe «Blattelito» Alsaadi (23) er dømt for å ha drept eksen, for så å ha iscenesatt drapet som selvmord.

LUFTSLOTT: Den svenske influenceren Abbe «Blattelito» Alsaadi (23) levde et luksusliv i sosiale medier. Nå er han dømt til 18 år i fengsel for blant annet drap. Video: Expressen Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske influenceren Abbe «Blattelito» Alsaadi (23) hadde over 100 000 følgere på sosiale medier, hvor han hadde bygd seg opp et image som glamorøs treningsguru.

23-åringen har imidlertid tilbrakt de siste månedene bak lås og slå. Han ble i forrige uke dømt til 18 års fengsel for å ha drept sin ekskjæreste Annie (29) og iscenesatt dødsfallet som et selvmord. Umiddelbart etter drapet sanket han trøst og støtte fra følgerne sine, og har hele tida hevdet sin uskyld.

Storavisa Expressen melder i dag at Alsaadi for tida sitter på isolat i fengselet, etter et voldsomt utbrudd og grove trusler mot betjentene. Samtidig er kriminalomsorgen redde for at medfanger skal banke ham opp.

VÅPEN: Abbe Alsaadi er også dømt for ulovlig våpenbesittelse samt trusler, seksuell trakassering, hærverk, narkotikabesittelse og doping. Foto: Privat
VÅPEN: Abbe Alsaadi er også dømt for ulovlig våpenbesittelse samt trusler, seksuell trakassering, hærverk, narkotikabesittelse og doping. Foto: Privat Vis mer

- Vil slåss

Ifølge kriminalomsorgens rapport fikk 23-åringen et sinneutbrudd der han begynte å slå og sparke i døra som leder ut til luftegården. Videre kalte han betjentene for «horunger», og spesialpersonell måtte tilkalles for å få kontroll over situasjonen.

Det framgår også at influenceren - som ifølge sitt image er dopingfri - flere ganger har gjemt unna medikamenter og ødelagt diverse gjenstander. Han har også uttrykt vilje til å slåss med personalet.

I dokumentene står det også at Alsaadi holdes unna andre fanger på grunn av sine forbrytelsers «grove karakter»:

«Det foreligger høy risiko for trusler og vold mot AA dersom han skulle oppholde seg sammen med flere andre innsatte», skriver kriminalomsorgen.

Anker dommen

Samtidig som opplysningene om «Blattelito»s fengselsregime kommer for en dag, kunngjør hans forsvarer, kjendisadvokaten Leif Silbersky, at han anker dommen fra tingsrätten.

«Alsaadi framholder at påtalemakten mot hans avvisning av skyld ikke i noe henseende har lyktes å vise at han har gjort seg skyldig i drap og ulovlig våpenbesittelse», skriver Silbersky i anken.

I løpet av rettssaken har 23-åringens «glamorøse» liv bit for bit blitt diskreditert; blant annet går det i en video fram at han ikke har penger til å betale for en knust mobilskjerm.

Lys og jordbær

Ifølge dommen var drapet på Annie i april i fjor planlagt ned til minste detalj. Han oppsøkte henne om natta og stakk henne med ei sprøyte inneholdende en dødelig dose av det morfinliknende medikamentet tramadol, før han la henne i badekaret, hvor hun druknet.

KJENDISADVOKAT: Leif Silbersky, som tidligere har representert Julian Assange, er Assadis forsvarer. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix
KJENDISADVOKAT: Leif Silbersky, som tidligere har representert Julian Assange, er Assadis forsvarer. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix Vis mer

Det kom også fram at Annies treårige datter var til stede i leiligheten da drapet skejdde.

Det var «Blattelito» selv som ringte politiet og ytret bekymring over at Annie kunne ta sitt eget liv. Da politiet fant 29-åringen død i leiligheten sin, var åstedet dandert med lys og jordbær.

Politiet slo seg innledningsvis til ro med at det dreide seg om et selvmord - men fikk gradvis opplysninger som tydet på at det ikke kunne stemme. Til slutt ble Alsaadi pågrepet og siktet for drap.

Grov mishandling

Tingsrätten i Solna ved Stockholm fikk høre rystende beretninger om et kjæresteforhold fylt av grov fysisk og psykisk mishandling av Annie; blant annet truet han med å drepe henne dersom hun forlot ham, konkluderer retten.

Ifølge Aftonbladet prøvde hun imidlertid stadig å skjerme samboeren, og ga utad inntrykk av at alt var bra.

Men til slutt gikk småbarnsmoren Annie til politiet og anmeldte Alsaadi - men anmeldelsen ble kort tid etter trukket.

Etter at saken mot influenceren ble kjent, har flere andre kvinner stått fram og berettet om liknende vold og trusler. Hans siste kjæreste tok han ifølge dommen strupetak på og «løftet henne fra golvet, før han kastet henne ned på en sofa, der han igjen tok strupetak på henne».

Ydmyket på Snapchat

Kvinnen har forklart at Alsaadi truet henne med å ramponere bilen hennes, drepe hunden hennes og skade en person som står henne nær. Hun har også forklart at han dopet seg og var svært sterk.

INNTRYKK AV LUKSUS: Dyre kjøretøy florerer hyppig på «Blattelito»s profiler. I virkeligheten hadde han dårlig råd. Foto: Privat
INNTRYKK AV LUKSUS: Dyre kjøretøy florerer hyppig på «Blattelito»s profiler. I virkeligheten hadde han dårlig råd. Foto: Privat Vis mer

«Jeg våkner av at han drar meg opp etter håret», forklarte kvinnen, og fortalte også at 23-åringen la en arm rundt halsen hennes, slik at det svartnet for henne, skriver Expressen.

En annen kvinne, nå 21 år, har fortalt hvordan influenceren ydmyket henne ved å helle ulike væsker på henne i 2016 og la ut fornedrende videoer på Snapchat etterpå.

- Verbal og smart

Avdøde Annies familie forteller til Aftonbladet at 29-åringen hadde stor integritet og var målrettet.

- Annie hadde alltid en hensikt, hun var verbal og smart, sier kvinnens eldste søster til avisa.

Småbarnsmoren hadde også masse humor, ifølge søsteren.

- Når jeg tenker på henne, kan jeg høre stemmen hennes i hodet, sier kvinnen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!