Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at elevenes bukser skal ødelegge trappa

Skoleledelsen sendte ut melding om jeans-forbud. - Vi burde få gå som vi vil, sier elevene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Elevene på Vestsiden skole i Porsgrunn er oppgitte over skolens ledelse, som oppfordrer til at olabuksene legges igjen hjemme.

Bakgrunnen for oppfordringen er at at den nye skolens inventar blir ødelagt av naglene som ofte sitter på olabukser.

- Bør få gå kledd som vi vil

Oppfordringen om ikke å gå med olabukser med nagler og glidelåser har skapt reaksjoner hos mange.

- Vi er på skolen det meste av dagen. Da burde vi også få lov å gå kledd som vi vil, sier Ine Rebecca Isaksen i 8. klasse til Dagbladet.no.

- Dette blir som en oppfordring til kjøpepress. Det er ikke alle som har en masse bukser å velge i. Og det er jo moro å vise fram ei ny bukse en har kjøpt, sier Kristoffer Markussen.

- Kom litt uheldig ut
Elevene fikk sjokk i høstferien. Da ble det lagt ut en melding på skolens internettside om at det ikke var lov å gå i olabukser lenger for at ikke "Spansketrappa" skulle bli ripete og stygg.

- Det kom litt uheldig ut, medgir undervisningsinspektør på Vestsiden skole, Tove Grotnes Johansen.

- Det kunne virke som om det var et forbud. Men det er det ikke. Vi har presisert overfor elevene at det er en oppfordring om ikke å gå med bukser som har nagler eller glidelåser som kan ødelegge den nye, fine trappa og stolene på skolen, sier Grotnes Johansen til Dagbladet.no.

Hva mener du om skolens kles-politikk?

FOR FLOTT: - Vi bør kunne gå kledd som vi vil, sier Ine Rebecca Isaksen, Kristoffer Markussen, Fredrik Moen Solberg og Anniken Kollstad. Her sitter de i den flunkende nye trappa som skoleledelsen frykter vil bli ripete og ødelagt. Foto: TORBJØRN BERG
FOR FLOTT: - Vi bør kunne gå kledd som vi vil, sier Ine Rebecca Isaksen, Kristoffer Markussen, Fredrik Moen Solberg og Anniken Kollstad. Her sitter de i den flunkende nye trappa som skoleledelsen frykter vil bli ripete og ødelagt. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer
image: Frykter at elevenes bukser skal ødelegge trappa