Frykter at fjellet Mannen raser søndag

- Det er regnet vi frykter mest, sier geolog.

SKREDFAREN: Denne grafikken viser hvordan det varslede skredet fra fjellområdet Mannen kan ramme Rauma. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet
SKREDFAREN: Denne grafikken viser hvordan det varslede skredet fra fjellområdet Mannen kan ramme Rauma. Grafikk: Kjell Erik Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Søndag er det meldt dobbelt så mye nedbør som forrige helg i Romsdalen.

Det får geologer og meteorologer til å tro at fjelletpartiet Mannen kan rase søndag kveld.

Økt nedbør - Det er varslet mellom 30 og 50 millimeter i Åndalsnes-området. Det vil øke utover søndagen, før det tørker litt inn mandag. Tirsdag skal det igjen bli like vått som søndag, opplyser statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid.

De siste dagene har bevegelsene i det rasfarlige området i fjellet Mannen holdt seg stabilt på rundt 7 millimeter per døgn, noe som har vært gjennomsnittet de siste tre ukene, ifølge geologene i Åknes/Tafjord Beredskap IKS.

Men forrige helg økte nedbøren, og med store vannmengder øker også bevegelsene. Geologer og kommunen slo alarm onsdag, og både folk og dyr ble evakuert.

- Fra søndag til mandag var det større bevegelse i fjellet. Det hadde stabilisert seg på et lavt nivå, men så kom nedbøren. Så det er regnet vi frykter mest, slår geolog Jarle Hole fast overfor NTB.

Vannet kommer Perioden med plussgrader og lite nedbør i Romsdalen er snart over, selv om lørdag blir både mild og uten særlig nedbør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer