Coronapass:

Frykter at flere dør i neste pandemi

Leder for Senter for medisinsk etikk, Reidar Pedersen, frykter at coronasertifikatet kan få fatale konsekvenser ved neste korsvei. Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) peker på det han mener er en «grunnleggende feil» i professorens høringssvar.

KLAR: Erna Solberg (H) vil ta i bruk vaksinesertifikat så snart det er klart. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Å knytte betydelige grunnleggende rettigheter og goder til å være vaksinert vil kunne gjøre det vanskeligere å prioritere vaksiner ved neste pandemi slik det ble gjort denne gangen. Det kan gjøre at mange flere liv går tapt ved neste korsvei.»

Det skriver professor Reidar Pedersen, leder for Senter for medisinsk etikk ved Universitetet i Oslo (UiO), i et av de 10 572 høringssvarene regjeringen fikk etter at de 5. mai sendte et forslag om å midlertidig endre loven så et coronasertifikat kan tas i bruk på høring.

Nå er det opp til Stortinget, som fredag fikk en proposisjon om lovendringen oversendt fra regjeringen.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) presiserer at sertifikatet ikke bare skal vise vaksinestatus, men også teststatus og hvorvidt man har gått gjennom sykdommen. Les hans kommentar til Pedersens høringssvar lenger nede i saken.

- Mye tøffere

I høringssvaret presiserer Pedersen at han på grunn av den korte høringsfristen ikke har rukket å forankre svaret i Senter for medisinsk etikk eller Institutt for helse og samfunn ved UiO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer