Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at flere kjøretøy er tatt av steinras ved tunnel i Voss

Vogntog truffet av 50 meter bredt ras - E 16 kan bli sperret i flere dager.

 SPERRER E16:  Det 50-60 meter brede raset lå onsdag formiddag tvers over E 16 ved Bolstad i Voss. Foto: Jan-Erik Tollefsen, NTB Scanpix.
SPERRER E16: Det 50-60 meter brede raset lå onsdag formiddag tvers over E 16 ved Bolstad i Voss. Foto: Jan-Erik Tollefsen, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har gått et stort steinras over E16 ved Hyvingstunnelen i Voss kommune.

Et vogntog ble truffet, og politiet utelukker ikke at flere kjøretøy kan være tatt av raset.

- Vi har fått melding om at et vogntog ble truffet av deler av steinmassene. Vi har vært i kontakt med føreren, som har skader i en hånd, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt til NTB.

Raset har gått mellom Trollkonetunnelen og Hyvingstunnelen. E16 er sperret på stedet og kommer til å bli det i lang tid, opplyser politiet.

Det meldes vd 12-tiden om at det fremdeles kommer mindre steiner ned fra fjellsiden.

- Det er et stort og omfattende ras. Geologer må vurdere raset. Dette kan ta tid, kanskje flere dager, sier Marius Råve ved Vegtrafikksentralen. Det er anbefalt omkjøring via fylkesvei 7.

Togtrafikken har kommet i gang igjen.

50 - 60 meter bredt
Samsonsen sier til NRK at raset skal være fem meter høyt og mellom 50 og 60 meter bredt. Ifølge brannvesenet skal raset være nesten 500 meter langt.

- Siden raset er så stort, må man ta høyde for at flere kan være tatt av raset, men per nå er det ingen som er savnet, sier operasjonslederen. Det meldes om at det fremdeles kommer mindre steiner ned fra fjellsiden.

- Det er et stort og omfattende ras. Geologer må vurdere raset. Dette kan ta tid, kanskje flere dager, sier Marius Råve ved Vegtrafikksentralen.

Det er anbefalt omkjøring via fylkesvei 7.

- Preget Ifølge NRK er sjåføren av vogntoget som ble truffet av raset, fra Asko Vest.

Transportsjef Eirik Berge Larsen forteller at sjåføren kom fysisk uskadd fra raset, men han er preget av hendelsen.

- Han fikk ikke opp dørene på lastebilen, sier han. Knut Tyssen, som satt hjemme i stuen sin på Tyssen, forteller til Bergens Tidende at han hørte et voldsomt brak.

- Bråket som et jagerfly
- Jeg trodde først det var et jagerfly som hadde forvillet seg inn i fjorden, men jeg skjønte etter hvert at det var et ras på motsatt side av fjorden, sier han.

Tyssen orienterte først Statens vegvesen på Voss om hva han hadde sett, så dro han ned til båten sin.

- Raset var stort. Jeg dro over fjorden og ble liggende utenfor raset, og fikk etter hvert en fra ambulansen om bord. Han ville sjekke om det var noe liv å se fra sjøsiden, sier øyenvitnet Tysse.

(NTB).


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!