Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at folk kan bli innesperret i dagesvis

Snøkaos i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Minst sju personer er døde i det voldsomme snøværet som herjet vest i delstaten New York i USA tirsdag, ifølge myndighetene. Det er kommet 1,8 meter snø i Buffalo, og nå er det varslet så mye som én meter med snø. Dermed er det fare for at folk skal bli innesperret i husene sine i dagesvis.

Fire av de sju døde av hjerteproblemer, mens en annen mann ble funnet død i bilen sin under 5 meter med snø.

Ny runde Natt til torsdag lokal tid er det ventet mer kraftig snøfall, og guvernør i New York, Andrew Cuomo advarer om at folk kan bli innesperret i flere dager.

- Det vil bli verre før det blir bedre, sier Cuomo, ifølge New York Times.

Han har erklært unntakstilstand i enkelte områder og sendt ut nasjonalgarden for å redde folk som er blitt sittende fast i uværet.

KAOS: Det voldsomme snøværet i delstaten New York har skapt kaos. Foto: AP Photo/The Buffalo News, Sharon Cantillon
KAOS: Det voldsomme snøværet i delstaten New York har skapt kaos. Foto: AP Photo/The Buffalo News, Sharon Cantillon Vis mer

- Naturen har igjen vist oss hvem som er sjefen. Jeg tror til syvende og sist at dette snøfallet kan slå alle rekorder, sier Cuomo.

Den neste runden med kraftig snøvær er ventet over Buffalo-regionen mellom 3 og 4 i natt norsk tid, og det er ventet å treffe samme område som allerede har fått enorme snømengder og bli stadig kraftigere fram mot daggry med et snøfall på rundt 7,5 centimeter når morgenrushet starter torsdag morgen.

- Ta hensyn til alle kjøreforbud, og hvis du må ut og kjøre, ta med overlevelsesutstyr, skriver National Weather Service i en melding.

- Veldig ekstrem Mesteparten av USA har opplevd uvanlig kalde temperaturer og minusgrader de siste døgnene på grunn av en kaldfront fra Canada. Det har ført til svært gunstige forhold for snø rundt de store innsjøene. Ifølge CNN har 50 prosent av USA blitt dekket av snø.

Særlig i New York pakket snøen seg så fort at det ble umulig å brøyte veier. I stedet måtte de bruke kraftige gravemaskiner for å flytte snøen.

GRAVER SEG UT: En mann graver seg ut fra huset sitt i Depew i New York etter det heftige snøværet. Nå Nå varsler meteorologene at det kan komme en meter til. Foto: AP Photo/The Buffalo News, Derek Gee
GRAVER SEG UT: En mann graver seg ut fra huset sitt i Depew i New York etter det heftige snøværet. Nå Nå varsler meteorologene at det kan komme en meter til. Foto: AP Photo/The Buffalo News, Derek Gee Vis mer

- Dette er en veldig ekstrem hendelse. Det fikk alle byene sør for Buffalo til å stanse opp, sier meteorolog Shawn Smith i National Weather Service i Buffalo til New York Times.

UTE: New York-guvernør Andrew Cuomo var selv ute onsdag for å se på kaoset snøen hadde skapt. Foto: AP Photo/The Buffalo News, Sharon Cantillon
UTE: New York-guvernør Andrew Cuomo var selv ute onsdag for å se på kaoset snøen hadde skapt. Foto: AP Photo/The Buffalo News, Sharon Cantillon Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling