Frykter at han har forlatt landet

Politiet får ikke tak i drapssiktet 27-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kassa Yafet Gerbrewold (27) ble i går siktet og etterlyst for å ha drept sin 19 år gamle kone i parets bolig på Anker studentbolig i Oslo sentrum.

Politiet etterlyste ham i går med navn og bilde. De frykter at han kan ha forlatt Norge.

- Vi holder muligheten åpen for at han kan ha forlatt landet. Vi har ingen konkrete holdepunkter for å si det, men vi kan ikke utelukke at kan ha skjedd, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Trenger tips

Frykten for at han skal forlate landet var en del av begrunnelsen for å etterlyse ham med navn og bilde i går. Han ble allerede mandag morgen etterlyst internasjonalt, og det ble distribuert bilde av ham til grenseovergangene og Interpol.

- Vi etterlyste ham på bakgrunn av en totalvurdering av hele saken. Vi så at bevisene mot ham ikke var svekket. Siden han ikke har meldt seg trenger vi tips fra publikum, og derfor er det nyttig at flest mulig husker hvordan han ser ut, sier Rohde.

- Har det vært bevegelser på mannens mobiltelefon eller bankkort som kan si noe om hvor han er?

- Vi følger alle slike spor hele tida, men kan ikke kommentere dette konkret underveis i etterforskningen, sier Rohde.

Frykter at han har forlatt landet

Aftonbladet.se melder at mannen kan ha flyktet til Sverige.

Ikke arrangert ekteskap

Politiet kjenner ikke til at han skal ha familie eller slektninger i andre nordiske land. Bortsett fra familien til den nå avdøde kona, skal han ikke ha annen familie i Norge.

Den etterlyste mannen er ni år eldre enn kona han nå er siktet for å ha drept. De to giftet seg i 2006, kort tid etter at kvinnen var fylt 18 år og ble innvilget norsk statsborgerskap.

Kvinnen kom til Norge i 2000, mannen i 2004.

- Er det holdepunkter for at det kan ha vært et arrangert ekteskap?

- Det er ingenting som tyder på det nå. Det er heller ikke et fokus for oss nå, vi vil få tak i mannen. Vi må sjekke ut motivet og andre aspekter seinere, sier Rohde.

Utdannet lærer

BÅRET UT: Politiet bar liket av den 19 år gamle kvinnen ut av studentblokka mandag morgen. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
BÅRET UT: Politiet bar liket av den 19 år gamle kvinnen ut av studentblokka mandag morgen. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Politiet tror ikke mannen er farlig for publikum.

- Det er ikke noe som tyder på at han er kriminell utover det som har skjedd nå. Inntrykket av ham utover det er at han er en ordentlig kar, sier Rohde.

VG skriver i dag at mannen skal ha sendt en tekstmelding til en nær bekjent av den 19 år gamle kvinnen, der han ha uttrykk for at noe var galt.

27-åringen er utdannet lærer fra hjemlandet Etiopia og har søkt Utdanningsdirektoratet om å få godkjent utdannelsen i Norge. Han er registrert som student ved Universitetet for miljø- og biovitenskap i Ås.

Kona hans var registrert som elev ved Sogn videregående skole i Oslo.

Ifølge politiet har de to bodd sammen i den 18 kvadratmeter store hybelen 19-åringen ble funnet drept i, selv om 27-åringen ikke var registrert som beboer der.

- Aldri vært i bråk

En venn av ekteparet forstår ingenting av det som har skjedd.

- Han er en flott person, og har aldri vært i noe bråk. Jeg tror ikke en gang jeg har sett ham hissig, sa kameraten Temesgen Kahsay til Dagbladet i går.

Han kjente også den 19 år gamle kona som er drept.

- De hadde et godt forhold. De skulle feire sin andre bryllupsdag denne måneden, sier Kahsay.

Politiet ønsker tips fra publikum i saken. Dersom du har informasjon, ta kontakt med politiet på telefon: 22 66 99 66.

BLODSPOR: Hybelen var svært blodig, og det var i går tydelige blodspor på hybeldøra.
ETTERLYST: Kassa Yafet Gerbrewold (27).