Frykter at hus havner i elv etter stort jordras

To beboere evakuert på Romerike.

EVAKUERT: Bolighusene over raset er evakuert. Foto: ANITA ARNTZEN
EVAKUERT: Bolighusene over raset er evakuert. Foto: ANITA ARNTZENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ASK (Dagbladet): Politiet sperret i formiddag et område på Romerike etter at det gikk et stort jord- og leirras mellom Ask i Gjerdrum og Kløfta i Ullensaker like før klokka 10.

SISTE: Ved 14-tida hadde eksperter fra NVE inspisert rasområdet. De rapporterer om at det fortsatt er bevegelser i jordmassene og at det derfor er fare for nye ras. Området vil være sperret inntil videre.

- To voksne mennesker er evakuert fra et bolighus. Raset er fortsatt i bevegelse, og det er fare for at huset kan flytte på seg - i ytterste konsekvens havne i elva Gjermåa, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til Dagbladet like over klokka 11.

Dagbladet er på stedet og like før kl. 13 er det fortsatt fare for nye ras, området er ikke stabilt.

På det bredeste er raset over 100 meter bredt.

Teppelager Raseområdet ligger ved fylkesvei 428 - Gjerivegen.

- Den første rasmeldingen kom klokka 09.50. Jord og leire har gått tvers gjennom en lagerbygning med tepper og golvbelegg. Huset der beboerne nå er evakuert er nærmeste nabo, og ligger drøyt hundre meter unna.

- Foreløpig vurderer vi ikke å evakuere flere hus. Dette er i et landbruksområde med spredt bebyggelse, og det skal ikke være noen fare med bygningen på neste eienom, som er et gårdsbruk, sier politiets operasjonsleder.

Teknisk mannskap både fra Gjerdrum og Ullensaker kommuner er på rasområdet.

Rasutsatt Romerike med mye leirgrunn er utsatt for slike ras. Det har vært endel regnvær de siste dagene, men i fomiddag er det fint vær i området.

Ifølge rb.no skal det  ikke ha vært folk i lagerbygningen da raset gikk i formiddag.