Frykter at kravene til bevis er senket

Cato Schiøtz, Per Orderuds forsvarer, frykter at kravene til bevis er senket på grunn av Orderud-sakens spesielle karakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er mye psykologi i denne saken. Når alternativet er å henlegge saken, er det en fare for at man i en så helt spesiell sak vil senke kravene til bevis mer enn man normalt vil gjøre, sier Cato Schiøtz til NTB.

Han sier at det framgår av tiltalen at påtalemyndigheten ikke har tatt stilling til hvem som faktisk var på åstedet og hvem som faktisk avfyrte skuddene.

- Alle fire er tiltalt for det samme, for å ha forvoldt/medvirket til drapene, men påtalemyndigheten har ikke en endelig formening om hva som egentlig skjedde, sier Schiøtz.

Han hadde håpet at saken ville bli sendt tilbake til politiet for ytterligere etterforskning. I et brev til Riksadvokaten har han bedt om at det blir gjort flere vitneavhør.

- Jeg leser tiltalebeslutningen dit hen at det vil skje ytterligere etterforskning helt fram til hovedforhandlingen. Så vi har fått gehør for at det skal gjøres ytterligere etterforskning, sier Schiøtz.

Han sier at hans klient, Per Orderud, stiller seg helt uforstående til at det nå er blitt tatt ut tiltale mot ham for overlagt drap på foreldrene og søsteren. Per Orderud har hele tiden nektet for at han har noe med drapene å gjøre. (NTB)