Sexkjøp

Frykter at lysten til å kjøpe sex blir for stor - ringer hjelpetelefon før cupfinale og julebord

- Det er helt alminnelige mennesker. Med og uten familie, og i ulik alder.

KJØPER SEX: Så mange som 10 prosent av alle norske menn kjøper sex en eller annen gang i løpet av livet. Julebordsesongen er en tid mange kjøper sex for første gang. Foto: Jacques Hvistendahl
KJØPER SEX: Så mange som 10 prosent av alle norske menn kjøper sex en eller annen gang i løpet av livet. Julebordsesongen er en tid mange kjøper sex for første gang. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er julebordsesong, og i helga er det cupfinale. I Oslo ender flere menn opp med å kjøpe sex. En horde med trøndere er på vei til hovedstaden, noen av dem oppsøker sexolog Knut Hermstad før de drar til tigerstaden.

- Arrangementer som cupfinalen og julebord, med et høyt alkoholinntak, kan fjerne sperrer og gjøre at folk blir mindre kritisk til egen atferd. Det kan føre til at noen oppsøker prostituerte, sier Hermstad til Dagbladet.

Det var NRK Trøndelag som først omtalte saken.

Anonym telefon

Erfaringer Kast-prosjektet har fra Oslo og andre steder, er at flere enn ellers kjøper sex i julebordsesongen og i forbindelse med store arrangementer.

Sexologen jobber for Kast-prosjektet i Trondheim, og sier at de som har problemer med dette kan ringe prosjektets telefonnummer og avtale en samtale hvis de ønsker det. Det hele er anonymt.

Etter at han gikk ut i NRK Trøndelag, har det ikke vært noe telefonrush, men han syns cupfinalen nå til helga åpenbarte seg som en god anledning til å minne folk om at telefontilbudet finnes.

Så mange som 10 prosent av alle norske menn kjøper sex en eller annen gang i løpet av livet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.