Frykter at mobilopptak av drap legges ut på nettet

Dansk mann (48) ble filmet da han døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dansk politi frykter at et videoopptak av en 48 år gammel mann som ble overfalt og drept like ved Aalborg Stadion forrige helg, skal bli lagt ut på nettsteder som YouTube.

48-åringen ble filmet med en mobiltelefon da han lørdag morgen forrige uke døde etter å ha blitt banket opp på en sti ved Aalborg Stadion. Politiet fant videoopptaket på mobiltelefonen til en 15 år gammel gutt som er siktet og varetektsfengslet for drapet.

Politiet i Aalborg frykter nå at den 10 sekunder lange videosekvensen skal bli lagt ut på videodelingssider på nettet som for eksempel YouTube.

- Vi holder øyne og ører åpne for om det kommer pånettet. Jeg håer virkelig ikke at det skjer, for det er fullstendig respektløt overfor de pårørende å legge ut en slik video, sier Frank Olsen til politiken.dk.

Politiet bekrefter at 15-åringen har vist videoen til sine venner, men mye tyder også på at han har sendt den videre til andre fra sin mobiltelefon.

- Vi har fått noen signaler om at videoen har sirkulert på noen av våre elevers mobiler. Og vi har sagt til dem at dersom de mottar sekvensen, skal de slette den med en gang, uten å se på den eller sende den videre, sier utdanningssjef Jørn Dahl på Handelsgymnasiet i Turøgade i Aalborg til politiken.dk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer