Frykter at én million nordmenn må bytte fastlege

Ny reform kan kutte i pasientlister.

1000 PASIENTER: Fastleger kan bli nødt til å senke pasient lista fr 2500 til 1000 pasienter når den nye samhandlingsreformen trer i kraft. Det kan føre til at så mange som 1 000 000 nordmenn må bytte fastlege. ARKIVFOTO: Andrea Gjestvang
1000 PASIENTER: Fastleger kan bli nødt til å senke pasient lista fr 2500 til 1000 pasienter når den nye samhandlingsreformen trer i kraft. Det kan føre til at så mange som 1 000 000 nordmenn må bytte fastlege. ARKIVFOTO: Andrea GjestvangVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Allmennlegeforeningen frykter at så mange som 1 million nordmenn blir tvunget til å bytte fastlege på grunn av regjeringens nye samhandlingsreform.

Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen (Ap) har antydet at en fastlege etter den nye reformen ikke får ha mer enn 1.000 pasienter. I dag er grensen 2.500.

- Dette vet vi er særdeles uheldig når vi har en fastlegeordning som har særlig høy brukertilfredshet og hvor nettopp det kontinuerlige forholdet til en fastlege er en av kjerneverdiene, sier leder i Allmennlegeforeningen, Jan Emil Kristoffersen, til NRK.

Han mener dagens fastlegeordning er sterkt knyttet til bedre helse, flere leveår og lavere totalkostnader i helsetjenesten.

NTB