Du leser nå Dagbladet Pluss

Frykter at navnene til norske soldater i Irak blir lekket til terrorister

- Konsekvensene for spesialstyrkene og deres familier er dramatisk.

TRENING: Operatører og stabsoffiserer
fra Forsvarets spesialkommando
(FSK) har i tre puljer reist til
Bagdad i Irak for å trene irakiske
sikkerhetsstyrker. Her er marinejegere
og soldater fra forsvarets spesialkommando
i trening. Foto: Audun Braastad / NTB Scanpix
TRENING: Operatører og stabsoffiserer fra Forsvarets spesialkommando (FSK) har i tre puljer reist til Bagdad i Irak for å trene irakiske sikkerhetsstyrker. Her er marinejegere og soldater fra forsvarets spesialkommando i trening. Foto: Audun Braastad / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske spesialsoldater som sendes til Irak må fylle ut visumsøknader der de må oppgi sine reelle identiteter til irakiske myndigheter. De hemmelige tjenestene skal ha advart om at navnene trolig blir lekket til terrorister.

Tilsammen 45 operatører og stabsoffiserer fra Forsvarets spesialkommando (FSK) har i tre puljer reist til Bagdad i Irak for å trene irakiske sikkerhetsstyrker. Den første kontingenten dro til Irak i midten av mai. Siste rotasjon var i midten av oktober.

Også et sted mellom 10 og 15 operatører fra Etterretningstjenesten og sambandspersonell er eller har vært i Irak, for å bistå spesialkommandoen.

Visumsøknader

Før avreise til Irak har de norske spesialsoldatene måtte søke om visum i Irak. I søknadene, som hver soldat må fylle ut, blir det krevd at soldatene oppgir sine riktige identiteter og legger ved et bilde av seg selv.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.