Borgerkrigen i Syria:

Frykter at Øst-Ghouta blir som Øst-Aleppo

Voldsom bombing av boligområder i Øst-Ghouta. FN kaller bombinga «meningsløs» og ber Assad-regimet stoppe angrepene umiddelbart.

ENDA MER LIDELSE: Innbyggerne i Øst-Ghouta har opplevd krig, sult, død og å være omringet av Assad-regimet i mange år. Minst 77 mennesker fryktes drept og flere hundre skadd. FN kaller bombingen meningsløs. Foto: Mohammed Badra / Epa / Scanpix
ENDA MER LIDELSE: Innbyggerne i Øst-Ghouta har opplevd krig, sult, død og å være omringet av Assad-regimet i mange år. Minst 77 mennesker fryktes drept og flere hundre skadd. FN kaller bombingen meningsløs. Foto: Mohammed Badra / Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FN kaller bombingen av boligområder i Øst-Ghouta for fullstendig meningsløs, og ber om at den stanses umiddelbart. Rundt 100 mennesker er drept og 470 såret.

- Denne voldsopptrappingen må stoppe. Det er viktig å stoppe denne meningsløse menneskelige lidelsen umiddelbart, sier Panos Moumtzis, FNs humanitærkoordinator for Syria-krisa, ifølge Al Jazeera.

Siden 2013 har rundt 400 000 innbyggere i Øst-Ghouta vært beleiret, altså omringet av Assad-regimets soldater. De har opplevd å bli angrepet med kjemiske våpen, og både bombing og sulting har vært taktikk fra regjeringsstyrkene for å få opprørssoldatene til å legge ned våpnene. Uten nytte.

Nå er nye bombeangrep på gang. Minst 98 sivile, deriblant 20 barn og 14 kvinner, er drept ifølge Syrian Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Forbereder bakkeinvasjon

BBC melder den syriske hæren nå forbereder en bakkeoffensiv mot området, som ikke ligger langt unna hovedstaden Damaskus.

FN ber nå den syriske Assad-regjeringen om å stoppe bombingen, som de sier har «kommet ut av kontroll», og som de omtaler som «fullstendig meningsløs».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer