Frykter at over tusen mister jobben i Statoil

Fagforeningene bekymret.

VURDERER KUTT: Statoil-sjef Helge Lund ser på muligheten for å kutte 30 prosent i staben før 2020, ifølge Aftenbladet. Her er Lund under et møte mellom oljenæringen i Norge og Regjeringen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet
VURDERER KUTT: Statoil-sjef Helge Lund ser på muligheten for å kutte 30 prosent i staben før 2020, ifølge Aftenbladet. Her er Lund under et møte mellom oljenæringen i Norge og Regjeringen. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statoil-ledelsen ser nemlig på muligheten for å kutte 30 prosent i staben på rundt 4.500 personer fram mot 2020 og likevel løse de samme oppgavene som før, skriver Aftenbladet.

- De sier det bare er en øvelse eller en hypotese, men foreningene kan uansett ikke være med på en prosess som omfatter oppsigelser, sier hovedtillitsvalgt Ingrid Di Valerio i Tekna i Statoil.

Ansettelsesstopp Mens pensjonsopprøret raser i Statoil, er altså en ny sak under opprulling i konsernet. Det er innført midlertidig ansettelsesstopp i staben, men fagforeningene frykter resultatet av arbeidet med stabens utforming blir mye verre.

Staben omfatter fellestjenester som personal, økonomi og finans, HMS (helse, miljø og sikkerhet), IT og kommunikasjon.

Gjennomgangen av staben skal sikre at Statoil er rustet til å nå målene selskapet har satt for vekst fram mot 2020, sier informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr..

- Vi er nå inne i en vurdering av potensialet og vil i tiden fremover vurdere ulike utfall, sier han.

Ifølge Lindbæk har gjennomgangen av stabstjenestene så langt vist at det trolig er noe å hente.
NTB