Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at politifolk blir SKVISET

Politiets Fellesforbund frykter at nærpolitireformen skal føre til at erfarne og dyktige politifolk og sivilt ansatte skvises.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets Fellesforbund tapte kampen om de 12 nye politimesterstillingene.

Nå frykter forbundsleder Sigve Bolstad og Politiets Fellesforbund at de som har politiutdanning også kommer til å bli skviset når visepolitimestere og andre lederstillinger i de nye politidistriktene skal ansettes.

Skvises - Vi følger nøye med og vil gjøre vårt for at erfarne og dyktige politifolk ikke blir skviset til fordel for andre med annen utdannelse, sier forbundsleder Sigve Bolstad til Dagbladet.

- Prosessen med å ansette visepolitimestere, seksjonsleder og de andre lederstillingene er i startfasen. Vi vil ikke og kan ikke akseptere hvis der viser seg at politierfaring og kompetanse blir nedprioritert. Distriktene trenger mest mulig bred kompetanse i ledelsen sier Bolstad.

Selv om Bolstad og Politiets Fellesforbund ikke har konkrete eksempler å vise til, legger forbundslederen ikke skjul på at det er en frykt blant politiutdannede kvinner og menn for at de nå kan komme til å bli forbigått.

- Erfaring viktig - Vi har fått tilbakemeldinger om at politiutdannede med lang erfaring, høy kompetanse og som har fått gode tilbakemeldinger på jobben de har utført nå blir satt på sidelinja, sier Bolstad.

- Politiets Fellesforbund er skeptisk til at ansette i politiet som har nødvendig kompetanse for å gjøre jobben og som kjenner politiet og etaten, presses ut til fordel for folk som kommer utenfra uten kjennskap til politiet.

- Hva mener du?

- Vi har flere konkrete eksempler. Sivile stillinger som har hatt oppgaver med bygg og anlegg er lyst ut på nytt med nøyaktig samme jobbinnhold som eksisterende stilling i dag har. Forskjellen er at det nå kreves formell kompetanse. Kompetanse den som i dag sitter i jobben ikke har. Dette gjelder ansatte med flere års erfaring, og som har fått gode tilbakemeldinger på jobben de har utført. Nå blir de satt på sidelinja.

- Proforma - Det er også konkrete eksempler fra Oslo hvor IT-jobber har blitt utlyst. Interne søkere som er kvalifiserte — også etter utlysningsteksten — har blitt innkalt til intervju.

- Men de har fått følelsen av at intervjuene har vært proforma, og resultatet har blitt at søkere utenfor politietaten har fått jobbene. Vi reagerer på at nye ledere rekrutterer kjente som ikke har erfaring fra politietaten, når dyktige interne søkere melder seg, sier Sigve Bolstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media