Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter at pyrobande satte fyr på skolen

Kongerød skole har blitt forsøkt satt fyr på flere ganger før. Rektoren ved skolen frykter at banden fikk det til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag tidlig begynte Kongerød skole i Skien å brenne. Nå er den nærmest totalskadd av brannen som mest sannsynlig startet i et avlåst søppelrom på utsiden av bygget.

- For å være helt ærlig: Jeg frykter at brannen er påsatt. Det har tidligere i år vært påsatt branner i søppelkasser på området i det vi tror er et forsøk på tenne på skolen. Disse sakene er anmeldt til politiet, sier rektor Ellen M. Lyngstad til Dagbladet.no.

Dagens brann fyrer opp under mistanken om at en bande med ildpåsettere forsøker å brenne ned skolen som ligger i området Klyve i byen.

Overvåkingsbilder sikra

Kvinnen som er rektor for rundt 200 ungdomsskoleelever understreker at hun ikke mistanke om hvem som skal stå bak, men forteller om personer som liker å oppholde seg på skoleområdet i helger og i ferier.

- Jeg har ikke grunn til å tro at det er unge mennesker eller elever ved skolen som står bak. Tilbakemeldingene fra elevene er at de er helt fortvila over det som har skjedd, sier Lyngstad.

Politiet utelukker heller ikke at brannen er påsatt.

- Det er alt for tidlig å si noe om det nå og vi har ingen mistenkte personer etter brannen, men vi har satt ned et team med etterforskere som skal undersøke saken, sier operasjonsleder Leif Myrtvedt.

FRYKTES PÅSATT: Kongerød ungdomsskole i Skien har ifølge rektoren ved skolen blitt forsøkt påtent flere ganger tidligere. Hun frykter dagens skolebrann ble påsatt. Politiet har satt i gang etterforskning. Foto: TORBJØRN BERG
FRYKTES PÅSATT: Kongerød ungdomsskole i Skien har ifølge rektoren ved skolen blitt forsøkt påtent flere ganger tidligere. Hun frykter dagens skolebrann ble påsatt. Politiet har satt i gang etterforskning. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

I første omgang skal de ta avhør av de som meldte om brannen eller var vitner på stedet i dag tidlig.

Politiet har også sikra seg en harddisk med overvåkningsbilder fra skolen, som forhåpentligvis kan gi svar på gåten om skolen ble påsatt eller ikke.

Politiet har foreløpig ikke satt dagens brann og de mange forsøkene fra før i sammenheng.

- Men denne brannen vil bli etterforsket på lik linje med de andre tilfellene og vi vet ennå ikke om dagens brann har noen sammenheng med de, sier Myrtvedt.

Ifølge Aftenposten.no bekreftes det nå at brannen trolig starta i søppelrommet.

Elevene omplasseres
For rektor Lyngstad blir trolig påskeferien en ganske annen en planlagt.

- Det første vi må ta tak i er å finne ut hvor elevene skal gå på skolen etter ferien. Det andre er å få oversikt over hva som kan reddes av innholdet i bygget, sier hun. 

Skolen består av to bygg. Det ene bygget er totalskadd. Det består blant annet av kontorene til administrasjonen der alle mulige dokumenter, men rektoren har et håp om at disse kan reddes.

image: Frykter at pyrobande satte fyr på skolen

- Det er samtidig å huske på at dette bare er arbeid. Heldigvis ble ingen skadd i brannen, sier rektoren.

ENORMT SLUKNINGSARBEID: Brannvesenet i Skien fikk assistanse fra flere andre brannvesen i slukningsarbeidet i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media