Frykter at russere sniker seg inn i Norge

Enorm trafikkvekst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den eneste grenseovergangen mellom Norge og Russland opplever enorm trafikkvekst, og politiet frykter at russere tar seg over grensen til Norge uten å bli kontrollert.

Grensestasjonen Storskog i Øst-Finnmark har opplevd en tredobling i trafikken på sju år, fra 110.000 passeringer i 2006 til 320.000 passeringer i fjor, melder NRK.

- Enkelte ganger er det bare én politibetjent ute på plassen som skal ha kontroll med kjøretøy og opptil 200 mennesker i bevegelse, sier stasjonssjef og politioverbetjent Stein Hansen.

Alle som skal inn i Norge via Storskog er pliktige til å gå inn i bygningen for pass- og tollkontroll. Hansen er overbevist om at ikke alle gjør det, og han frykter at russere har kommet inn i Norge uten kontroll og i strid med Schengen-reglene.

Stasjonen er bygd for langt mindre trafikk. Ny stasjon på den russiske siden skal etter planen være ferdig neste år, men situasjonen rundt den norske stasjonen er uklar.

Østfinnmark politidistrikt har orientert myndighetene om situasjonen og gitt uttrykk for at det er nødvendig med ny stasjon for å håndtere den økte trafikken.

Politidirektoratet har overfor NRK ikke vært tilgjengelig for kommentar.

(NTB)