Georgia:

Frykter at Trump koster dem valget

Lørdag skal Donald Trump holde folkemøte i delstaten Georgia. Partifeller av ham frykter det skal ødelegge mulighetene deres i det avgjørende senatsvalget i delstaten.

NY VALGRUNDE: Det skal gjennomføres en ny valgrunde i senatsvalget i Georgia i januar. Her er president Donald Trump avbildet med de republikanske representantene, senator Kelly Loeffler og senator David Perdue. På demokratenes side stiller Jon Ossoff og Raphael Warnock som kandidater. Foto: Brendan / NTB
NY VALGRUNDE: Det skal gjennomføres en ny valgrunde i senatsvalget i Georgia i januar. Her er president Donald Trump avbildet med de republikanske representantene, senator Kelly Loeffler og senator David Perdue. På demokratenes side stiller Jon Ossoff og Raphael Warnock som kandidater. Foto: Brendan / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I januar skal det gjennomføres en ny valgrunde i senatsvalget i delstaten Georgia. Årsaken er at ingen av kandidatene fikk over 50 prosent av stemmene i første valgrunde.

Hvis demokratene vinner begge de to setene som nå er i spill, har begge partiene 50 representanter i senatet.

Hvis partiene får like mange seter, blir visepresident Kamala Harris' stemme avgjørende, og demokratene tar kontroll over senatet.

Den andre valgrunden i Georgia er dermed den som skal bestemme maktbalansen i amerikansk politikk.

Nå er republikanerne redde for at et velgermøte Trump skal avholde i delstaten på lørdag, skal ødelegge mulighetene deres for å beholde flertallet i senatet ved å skremme moderate republikanere til å ikke stemme. Det skriver flere medier, blant annet Washington Post og NBC News.

Andre republikanere mener ifølge de samme mediene, at Trump og hans personlige popularitet er helt avgjørende for at de skal vinne senatet.

Angriper sine egne

Siden Trump tapte presidentvalget har han kjempet en innbitt kamp for å overbevise både folk og rettsvesen om at Biden jukset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer