Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Frykter at Trump vil rive i stykker familien

Søsknene Elizabeth (29), Emmanuel (28) og Eric (21) Vilchis er blant millioner av mennesker som er blitt brikker i spillet når president Donald Trump vil stramme inn USAs innvandringspolitikk.

SØSKEN: Eric Vilchis (t.v.) er født i USA og er amerikansk statsborger. Broren Emmanuel og søsteren Elizabeth er såkalte dreamere fra Mexico. Nå frykter de alle for framtida. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
SØSKEN: Eric Vilchis (t.v.) er født i USA og er amerikansk statsborger. Broren Emmanuel og søsteren Elizabeth er såkalte dreamere fra Mexico. Nå frykter de alle for framtida. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer

NEW YORK (Dagbladet): Elizabeth Vilchis var sju år gammel da hun kom til USA sammen med foreldrene og den eldste broren, Emmanuel, fra Mexico. De vokste opp som udokumenterte innvandrere.

- Det innebærer at du ikke får være med på alle de tingene andre barn gjør. De overnatter hos hverandre eller har andre fritidsaktiviteter. Vi så det på avstand. Vi vokste opp med en konstant frykt for at noe kunne skje. Du måtte hele tida være veldig forsiktig, forteller Vilchis til Dagbladet.

Ettersom hun var mindreårig da hun kom til USA, er hun blant de rundt 800.000 såkalte dreamerne, som fikk arbeidstillatelse i USA med daværende president Barack Obama gjennom DACA-programmet.

Vilchis har arbeidstillatelse gjennom DACA-programmet fram til mars neste år. Emmanuels DACA-tillatelse gikk ut i fjor. Foreldrene lever fortsatt som udokumenterte innvandrere, mens de også har tre yngre sønner, deriblant Eric (21) som alle er født i USA og dermed amerikanske statsborgere.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?