Frykter at ukjent seriemorder går løs i USA

Minst 13 lik funnet begravd i ørkenen.

13 DØDE: Levningene etter minst 13 personer er så lang funnet begravd i ørkenen i New Mexico. Politiet frykter at de kan stå overfor en hittil ukjent seriemorder som går løs på prostituerte. Foto: SCANPIX/AP Photo/The Albuquerque Journal, Pat Vasquez-Cunningham
13 DØDE: Levningene etter minst 13 personer er så lang funnet begravd i ørkenen i New Mexico. Politiet frykter at de kan stå overfor en hittil ukjent seriemorder som går løs på prostituerte. Foto: SCANPIX/AP Photo/The Albuquerque Journal, Pat Vasquez-Cunningham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Amerikansk politi tror de kan stå overfor en hittil ukjent seriemorder, etter at beinrester og levninger fra minst 13 personer så langt er funnet i ørkenen utenfor Albuquerque, New Mexico.

Myndighetene har gjenåpnet en rekke gamle forsvinningssaker fra de siste 20 årene.

Fellesnevneren for alle sakene er at det er kvinner som skal ha vært narkomisbrukere og prostituerte som er forsvunnet.

Fant fosterHovedteorien er at én person eller gruppe er ansvarlig for alle drapene, men politiet ønsker ikke å knytte saken opp mot eksisterende seriedrapssaker, skriver AP.

- Vi ønsker ikke å begrense etterforskningen. Dette er en av de største og mest komplekse sakene vi noensinne har hatt, sier politisjef Ray Schultz til nyhetsbyrået.

Den lokale tv-kanalen KRQE melder at FBI nå er koblet inn i saken, og skal bruke adferdseksperter for å danne seg et bilde av psyken og motivene til en mulig gjerningsperson.

- Våre eksperter har en fordel ved at de kan studere samtlige seriemordere i landet, og finne en felles tråd disse karene har. Det er ingen eksakt vitenskap, og noen ganger bommer de fullstendig med en profil. Men det gir oss et sted å starte, sier Steve Marshal i FBI.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer