Frykter at valgkampen skal dreie seg om Ap og Frp

SV frykter at dette vil gjøre regjeringen mindre rød og mindre grønn.

FRYKTER: Nestleder i Sosialistisk Venstreparti, Audun Lysbakken, frykter at en valgkamp der Ap og Frp blir hovedmotstandere, skal sette andre i skyggen. Mandag innledet han til debatt på landsstyremøtet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
FRYKTER: Nestleder i Sosialistisk Venstreparti, Audun Lysbakken, frykter at en valgkamp der Ap og Frp blir hovedmotstandere, skal sette andre i skyggen. Mandag innledet han til debatt på landsstyremøtet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

SV advarer mot å gjøre valgkampen til et oppgjør mellom Ap og Frp. Partiet frykter at dette vil gjøre en ny rødgrønn regjering mindre rød og mindre grønn.

- Vi står i realiteten foran to valg. Først et valg på en rødgrønn regjering. Det gjøres ikke bare ved en mobilisering for Arbeiderpartiet mot Fremskrittspartiet. Deretter gjelder valget det interne styrkeforholdet mellom de rødgrønne partiene. SV er garantisten for en rødgrønn politikk, sa partiets nestleder Audun Lysbakken da han, i partileder Kristin Halvorsens fravær, innledet til politisk debatt på landsstyremøtet mandag.

- En stemme på SV er en stemme på den rødeste og grønneste politikken i en slik regjering, avsluttet han.

- Stor forskjell

Lysbakken gjorde det klart at SVs oppslutning i valget, vil utgjøre en stor forskjell på politikken.

- Styrkeforholdet innad i alliansen har mye å si for hva som kommer ut av et rødgrønt flertall. Det var stor forskjell på hva den rene Stoltenberg-regjeringen klarte å få til og hva Stoltenberg 2 som SV er med i, har fått til, sa han.

Han trakk fram flere eksempler, blant annet synet på rensing av gasskraftverk, barnehageutbygging, jernbanepolitikk og Afghanistan.

- Vi er det rødeste og grønneste partiet. Det er ingen tvil om hvem som er garantisten for varig vern av Lofoten og Vesterålen, sa Lysbakken.

Satser på likelønn

Lysbakken sa at SV vil gjøre likelønn til en hovedsak i valgkampen. Han benyttet anledningen til et flengende angrep på Frps likestillingspolitikk.

Frps forsøk på å skaffe seg en likelønnspolitikk er en bløff. Hvilken troverdighet har et parti som stemmer nei til absolutt alle likelønnsforslag. Frps likestilling er et forsøk på svindel for å lure til seg stemmer fra norske kvinner, sa Lysbakken.

Han mener likelønn er den viktigste saken fordi det dreier seg om rettferdighetsspørsmål og spørsmål om å bevare velferdsstaten.

Lysbakken trakk også fram resultatet av forhandlingene om offentlig pensjon som en seier for SVs syn.

(NTB)