Frykter bandekrig

I den totalt utbrente Mercedes-leiebilen fant politiet et lik. Liket er ikke identifisert. Kriminelle bekrefter overfor Dagbladet at det skal være en 27-årig mann som er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Politiet har slått drapsalarm etter at et lik ble funnet i en fullstendig utbrent Mercedes på Stoa industriområde i Arendal.

Først etter flere timers nitid etterforskning klarte politiet å finne fram til hvem som eide bilen. Et utleiefirma i Tønsberg-området hadde leid Mercedesen ut til en mann.

Godt kjent

Kilder i politiet bekreftet i går kveld overfor Dagbladet at mannen skal være godt kjent av politiet for kriminelle handlinger.

I går ønsket ingen i politiet å si noe om hvilket kriminelt miljø mannen tilhører.

Dagbladet får likevel bekreftet at politiet i går var i kontakt med en rekke kriminelle, og at de jaktet på en 27-åring.

Mannen som narkotikapolitiet mener har vært stor på stoff i Norge, disponerte bilen som ble funnet utbrent.

Etter hva Dagbladet forstår frykter både politiet og kriminelle at drapet på 27-åringen kan være starten på en bandekrig.

- Det er ikke tilfeldig at man først dreper og deretter tenner på bilen. Dette er en advarsel, i hvert fall tolker jeg det slik, sier en kjent kriminell.

- Vi etterforsker funnet av den døde mannen og den utbrente bilen som en kriminalsak, bekrefter politiinspektør Jon Hermansen.

Bensinbål

Brannen ble sannsynligvis påsatt ved bruk av store mengder bensin. Varmen var så intens at absolutt hele interiøret på bilen, en 2002-modell Mercedes 180 TDI, forsvant. Felgene, skjermene og bagasjelokket smeltet.

Den døde personen var så forbrent at de tekniske etterforskerne ikke umiddelbart kunne fastslå om det dreide seg om en mann eller kvinne.

- Vi håper at obduksjonen på Rettsmedisinsk institutt mandag morgen både kan identifisere personen og gi oss en dødsårsak, sier politiinspektør Jon Hermansen til Dagbladet.

I går kveld jobbet 15 etterforskere på spreng for å sikre tekniske og taktiske spor.

Blant annet har etterforskerne vært på jakt etter videoopptak fra bomstasjoner og bensinstasjoner på strekningen mellom Vestfold og Kristiansand.

Også registreringer i telenettet skal sikres.

Fant væskerester

Den spesialtrente Kripos-brannhunden Lyra gjorde to kraftige markeringer da den i går kveld ble sluppet løs for å finne rester av flyktige og brennbare væsker. Det ene stedet var like under høyre bakhjul, mens det andre stedet lå et par meter fra vraket.

Fra begge steder samlet åstedsgranskerne materiale som vil bli nærmere analysert på Kripos-laboratoriet.

Flere personer ble utover søndagen avhørt om mulige observasjoner på det avsidesliggende industriområdet, like øst for E18 utenfor Arendal. Bilen ble satt i brann bak Dekkmanns industribygg. Stedet er særdeles bortgjemt, men likevel strategisk i forhold til fluktveier både østover og vestover E18, men også nordover mot Setesdal eller Telemark.

Politiinspektør Jon Hermansen bekrefter at det er hørt smell i området.

- Smellene kan stamme fra vinduer som eksploderte av den sterke varmen, sier Hermansen.

MARKERTE FUNN: Brannhunden Lyra og Kripos-hundefører Harald Dybdahl gjennomsøkte åstedet på jakt etter rester av brennbare væsker som ble brukt til å sette fyr på bilen for å slette sporene. Hunden gjorde minst to markeringer.<!--/BTEK0--><!--BTEK1-->