Frykter barna ble drept for organsalg

De 17 likene som ble funnet i India manglet kroppsdeler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag ble 15 lik, de fleste av dem barn, funnet i forstaden Noida ved New Dehli. Indisk politi fant senere to til, og frykter at antall døde vil fortsette å øke.

Det viser seg nå at flere av likene mangler kroppsdeler. Ifølge BBC mangler det torsoer på flere av ofrene. Brystparti og rygg er fjernet.

Massemord

Politiet begynte å søke i en hage i Noida etter at naboer klaget over en forferdelig stank i området, og en ansatt i huset innrømte å ha voldtatt og drept flere barn. Også mannens arbeidsgiver er pågrepet. De to er siktet for massemord.

Politiet undersøker nå forbindelser mellom de to siktede og en lokal lege, og sier organsalg kan være et mulig motiv bak drapene.

Flere savnet

Rundt 30 barn har forsvunnet fra den fattige forstaden Noida de siste to årene. Innbyggerne anklager politiet for ikke å ha foretatt seg nok. Det første barnet ble meldt savnet for to år siden, og innbyggere hevder politiet ignorerte deres rop på hjelp.

- Vi fortalte politiet at vi hadde mistanker til denne mannen, men de ignorerte varslene våre gjentatte ganger, sa Kuldeep Kumar til nyhetsbyrået AP fredag. Han meldte sin fem år gamle nevø savnet i februar.

SAVNET: Foreldre til ett av barna som er savnet fra Noida sitter ved hagen hvor likene ble funnet. Foto: REUTERS/ SCANPIX
SAVNET: Foreldre til ett av barna som er savnet fra Noida sitter ved hagen hvor likene ble funnet. Foto: REUTERS/ SCANPIX Vis mer
PÅGREPET: Forretningsmannen Mohinder Singh Pandher er pågrepet og siktet for massemord. Også en ansatt av Pandher er siktet.