Frykter barnekidnapping

Kjendiser og rikfolk i USA frykter at barna deres skal kidnappes, etter avsløringen om at sønnen til tv-stjernen David Letterman skulle bortføres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): -  Etter at det ble kjent at lille Harry Joseph Letterman skulle kidnappes, har vi hatt stor pågang fra engstelige foreldre, bekrefter Joe Russo, visepresident i T&M Protection Resources.

Russo var tidligere spesialagent i Secret Service og har blant annet hatt ansvaret for sikkerhetsopplegget rundt president Bill Clinton. Nå har firmaet han jobber i kontrakt med en rekke kjendiser og rikfolk.

Lever i frykt

David Letterman har fortsatt ikke kommentert arrestasjonen av Kelly A. Frank (43) som er siktet for å ha planlagt å kidnappe Harry Joseph (16 måneder) og barnepiken.

Men det skal være gjort flere sikkerhetsmessige tiltak rundt hjemmet til Letterman.

Ekteparet David og Victoria Beckham utstyrte sønnen Brooklyn med egen livvakt, etter opplysninger om en mulig kidnapping.

Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas har leid inn tidligere kommandosoldater. Douglas, som er sønn av filmstjerna Kirk Douglas skal tidlig på femtitallet ha vært utsatt for et kidnappingsforsøk.

Skuespilleren Jodie Foster skal blant ha brukt vel tre millioner kroner på et høyteknologisk sikkerhetssystem. For å beskytte sønnen Charles skal Foster også ha fått montert skytesikre kikkhull i sitt hjem i Los Angeles.

Skuespilleren Gwyneth Paltrow ble for noen år siden angrepet av et pizzabud. Hun og ektemannen har bygget en stor sikkerhetsmur rundt hjemmet i Los Angeles.

Popstjerna Madonna har ansatt en kraftig muskelmann som følger hvert steg barna Lourdes og Rocco tar. Hun har også kjøpt inn en ny skuddsikker BMW 760.

Megastjernen Julia Roberts leide inn nye sikkerhetsvakter etter at hun i fjor fødte tvillinger.

I London har supermodellen Claudia Schiffer leid spesialsoldater fra Nepal, til å passe på familiens hjem. Etter at familien ble angrepet av to gale fans, fotfølger sikkerhetsvaktene barna henne - Clementine og Caspar.

To av de mest omtalte kidnappingene av barn til kjente mennesker skjedd i USA. I 1932 ble sønnen til flygerhelten Charles Lindbergh kidnappet. Babyen ble seinere funnet død.

I 1963 ble sønnen til sangeren Frank Sinatra , Frank Sinatra junior, kidnappet. Senior betalte da vel 1,7 millioner kroner i løsepenger. Junior ble løslatt og kidnapperne seinere arrestert.

FRYKT: Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones.
SKULLE KIDNAPPES: Sønnen til TV-stjernen David Letterman.
FRYKT: Madonna og Guy Richie etter dåpen av sønnen Rocco.
FRYKT: David Beckham lever i konstant frykt for at barna Brooklyn (t.v.) og Romeo skal bortføres.