Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter bjørn er skadeskutt i Målselv

Folk i området advares.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Et elgjaktlag skjøt fredag morgen mot en bjørn i Rostadalen i Målselv kommune. Politiet frykter at bjørnen er skadeskutt og advarer folk mot å ferdes i området.


- Vi vet foreløpig ikke om bjÃrnen er truffet eller ikke, sier Therese Sigurdsen ved miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Troms til Nordlys.no.

Politiet sier at jegeren som skjøt, tror han bommet på bjørnen.

- Jegeren fulgte etter bjørnen om lag 500 meter etter at skuddet ble avfyrt. Han så ikke blodspor, sier politioverbetjent Katrine Grimnes i Troms politidistrikt.

Hun advarer likevel folk mot å ferdes i området.

- Dersom bjørnen er skadeskutt, kan den være farlig. Derfor ber vi alle om ikke å oppholde seg i området mellom Sørdalen i Rostadalen og Tverrelva, sier Grimnes.

En jeger fra Statens naturoppsyn skal undersøke området med en bjørnehund.

Direktoratet for naturforvaltning har åpnet for lisensfelling av to bjørner i Troms.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling