Frykter blodbad i Pakistan

En million mennesker er ventet å delta i protestmarsjen mot president Zardari.

KAN BLI BLODIG: Demonstranter satte fyr på biler og rev i stykker bilder av president Asif Ali Zardari under demonstrasjoner i forrige måned. Nå er det frykt for at det vil bli blodbad i Islamabads gater. Foto:AFP PHOTO/ Aamir QURESHI/SCANPIX
KAN BLI BLODIG: Demonstranter satte fyr på biler og rev i stykker bilder av president Asif Ali Zardari under demonstrasjoner i forrige måned. Nå er det frykt for at det vil bli blodbad i Islamabads gater. Foto:AFP PHOTO/ Aamir QURESHI/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Helt siden Nawaz Sharif trakk seg fra koalisjonsregjeringen med Asif Ali Zardari, har det ligget i kortene at det skulle komme til konfrontasjon mellom de to som satte sluttstrek for president Pervez Musharrafs ni år lange styre.

Nå er frontene hardere enn noen sinne foran den store protestmarsjen som skal gå mot hovedstaden Islamabad 16. mars. En million mennesker er ventet å delta. De krever at president Zardari gjeninnsetter dommerne Musharraf avsatte, og gjenreiser demokratiet i Pakistan, slik han lovet under fjorårets valgkamp.

Frykter blodbadGhufoor Butt er leder for Sharifs parti Den pakistanske muslimske liga (PML-N) i Norge, og har mobilisert om lag 100 norskpakistanere som er klare til å reise ned for å delta i massedemonstrasjonen.

Han frykter for hva som kan skje, dersom myndighetene gjør alvor av planene sine. De har sagt at de ikke vil tillate demonstrantene å aksjonere foran parlamentsbygingen i hovedstaden.

- Dersom myndighetene iverksetter store arrestasjoner eller forsøker å hindre demonstrantene på noen måte frykter jeg blodbad, sier Butt til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer