Frykter blodbad når demonstrantene møtes i Jemen

Tusener av presidentmotstandere er på vei til sentrum av Sanaa - der flere tusen støttespillere venter.

TUSENVIS I GATENE: Tusenvis av både motstandere og støttespillere av Jemens president Ali Abdullah Saleh har tatt til gatene, og det fryktes sammenstøt. Foto: AP Photo/Hani Mohammed/Scanpix
TUSENVIS I GATENE: Tusenvis av både motstandere og støttespillere av Jemens president Ali Abdullah Saleh har tatt til gatene, og det fryktes sammenstøt. Foto: AP Photo/Hani Mohammed/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt 3000 rasende demonstranter krever politiske reformer og at Jemens president Ali Abdullah Saleh går av øyeblikkelig.

En gruppe med opprørspoliti forsøkte å spre demonstrantene ved å bruke tåregass og batonger, men demonstrantene har fortsatt sin marsj fra universitetet i Sanaa og inn mot sentrumsområdene i hovedstaden, melder nyhetsbyrået AP.

Nyhetsbyrået melder at rundt 2000 av presidents støttespillere venter på demonstrantene i sentrum av Sanaa - noe som kan føre til sammenstøt.

Det er også ventet at antallet mennesker som deltar vil øke betydelig fordi hundrevis av mennesker stadig blir med i marsjen til sentrum. Demonstrantene består i hovedsak av studenter og menneskerettighetsaktivister.

• Dagbladet kommer med mer.