Frykter blodbad

TIRANA (Dagbladet): Krigsfaren i Kosovo kaster en svart skygge over utenriksminister Knut Vollebæks «signingsferd» til Balkan. Vollebæk brukte store deler av gårsdagen til hektisk diplomati for å få de serbiske krigsfangene i løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I luksusresidensen til Albanias avdøde diktator, Enver Hoxha, ble det holdt fest for utenriksminister Knut Vollebæk i går kveld. Men dramaet over grensa i Kosovo la en kraftig demper på festhumøret.

Kosovos frigjøringshær har ved å ta krigsfanger lagt et tungt ansvar for å løse krisa på skuldrene til Vollebæk og OSSE.

Utenriksministeren er på seks dager lange rundreise på Balkan. Det norske lederskapet i OSSE har fått den verst tenkelige start.

Frykter blodbad

- Hovedsaken nå er å unngå et blodbad i Kosovo, sier Albanias president, Rexhep Meidani. Etter et langt møte med mellommannen mellom UCK-geriljaen og Albanias regjering, Rexhep Qosja, i går kveld, kunne Vollebæk ikke konstatere annet enn at fangene var i live og at serberne skal ha lovet å ikke aksjonere så lenge forhandlingene pågår.

- Situasjonen er ikke spesielt oppmuntrende. Det skal lite til før noe går galt i en så usikker og spent atmosfære, sier Vollebæk.

Gjennom Qosja, som representerer Den forente bevegelse for demokrati i Kosovo, en allianse av sju kosovoalbanske partier, har UCK bedt om Vollebæks hjelp til å finne en løsning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer