Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter blodige oppgjør

Politi og gjengmedlemmer frykter at skyteepisoden på Gardermoen lørdag vil føre til nye oppgjør mellom kriminelle grupperinger i Oslo. Familien til det siktede brødreparet frykter for sitt liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Allerede under dagens fengslingsmøtet i Nedre Romerike forhørsrett vurderer politiet sikkerhetstiltak. Flere medlemmer av den såkalte A-gjengen er ventet til fengslingsmøtet for å skremme brødreparet som er siktet for drapsforsøk på en av deres medlemmer. Den 34-år gamle mannen som ble skutt i hodet beskrives av flere som en sentral person i A-gjengen, men en stor kontaktflate i det kriminelle miljøet.

- Gjør hva som helst

Dagbladet har snakket med flere kilder i miljøet som gjør det klart at brødreparet og deres familie har hisset til en kamp som kan ende med nye blodige oppgjør.

Flere personer i den indre kjener i A-Gjengen skal ha reagert kraftig på det som skjedde, og beskriver det som en krigserklæring.

- At en person velger å skyte en annen på et offentlig sted, og det til og med på Gardermoen, viser at hevnmotivet står sterkt. Her ville man trolig bevise for seg selv, kamerater og offeret at man ikke er redd - og at man gjør hva som helst for å få hevn, sier en person med god kjennskap til gjengmiljøet.

Iskaldt møte

Dagbladet snakket i går med faren til de to siktede mennene på 19 og 21 år. I januar 2000 ble han overfalt av mannen som sønnene er siktet for å ha skutt. Etter den hendelsen har familien fryktet for sitt liv. Senest i forrige uke traff han mannen som hans sønner nå er siktet for å ha skutt. Møtet var iskaldt. Samtidig avviser han at hevn kan være årsaken til at hans sønner skjøt mannen i hodet.

- Vi traff han på Grønland. Han gikk rett forbi oss og sendte oss et hatsk blikk. Hadde vi villet bråke med han kunne vi gjort noe der og da. Det er ikke vårt ønske, sier faren.

Han hevder at sønnene fulgte en venn til Gardermoen.

- Hva som har skjedd der ute vet jeg ikke, men jeg vet hva han gjorde mot meg. Vi er likevel ferdig med den saken. Vi ønsker ikke bråk, sier faren.

- Vi er redde

Han sier at familien nå føler seg som fanget.

- Vi kan ikke gå fritt i Oslo, eller noen andre steder. Vi er redde, sier han.

Miljøet rundt 34-åringen som ble skutt skal ha gode kontakter både innen- og utenfor murene i Norge, og i hjemlandet Pakistan.

I domspapirene fra Oslo tingrett beskrives overfallet av familiefaren som rått og brutalt. Overfallet fant sted i et garasjeanlegg i Borggata i Oslo like etter midnatt 27. januar 2000. Familiefaren kjørte inn og parkerte sin bil. I garasjen ble han overfalt av to maskerte menn. Med flere slagvåpen ble mannen påført kutt i hodet, brudd i begge underarmer, brudd i en finger og brudd i ansiktssjelettet. Etter overfallet lå mannen fem uker på sykehus og var sykemeldt i nesten et år.

Den 34 år gamle mannen som nå ligger på Rikshospitalet etter lørdagens skyteepisode ble dømt fire år og tre måneders fengsel for overfallet, og flere andre forhold. I fengselet har han fått godt skussmål, og deler av soningen har blitt gjort på frigangshjem. I mars i år ble han løslatt på prøve. Samtidig har han også drevet en videokiosk og gatekjøkken på Haugerud i Oslo

Uenighet om penger

Det retten aldri fikk svar på var hvorfor overfallet fant sted. Kilder Dagbladet har snakket med mener konflikten startet med at det var en uenighet om penger, og at en person tilknyttet A-gjengen mener at han skylte han penger etter et restaurantprosjekt på Grønland.

Ut fra domspapirene går det tydelig frem at 34-åringen har en bred kontaktflate i det kriminellet miljøet. Hans tvillingbror er dømt for drap, og utvist fra Norge.

Fulgte familien

Den 34-år gamle mannen var i går ved bevissthet etter operasjonen lørdag. Han hadde fulgt sin familie på flyet til Pakistan, og var på vei mot parkeringsanlegget da han ble beskutt. Familiemedlemmene fikk beskjed om det som hadde skjedd før de forlot Gardermoen. Mannen skal ha vært i stand til å ta imot besøk fra venner på Rikshospitalet.

SIKRET SPOR: Politiet og kriminelle grupper frykter nye hevnaksjoner etter at en 34 år gammel man ble skutt i hodet på Gardemoen lørdag.