Frykter borgerkrig i Honduras

Samtaler mellom kuppmakerne og Zelaya brøt sammen.

VIL RETURNERE: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya har varslet at han kommer til å returnere til hjemlandet. Kuppmakerne sier han da vil bli arrestert og stilt for retten. Foto: ESTEBAN FELIX/AP/SCANPIX
VIL RETURNERE: Honduras' avsatte president Manuel Zelaya har varslet at han kommer til å returnere til hjemlandet. Kuppmakerne sier han da vil bli arrestert og stilt for retten. Foto: ESTEBAN FELIX/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Costa Ricas president Oscar Arias frykter borgerkrig i Honduras hvis ikke partene i konflikten i landet kommer sammen til nye samtaler.

- Hva blir resultatet hvis noen skyter mot en soldat, og en soldat løsner skudd mot en væpnet medborger? Et blodbad som folket i Honduras ikke fortjener, advarte Arias søndag.

Da var det klart at samtalene mellom kuppmakerne i Honduras og mannen de har fjernet fra makten, president Manuel Zelaya, ikke hadde ført fram.

Kuppregimets representanter mener det ikke er fare for blodsutgytelser i Honduras, og de beskylder Oscar Arias for å skape panikk med sin advarsel. Men Zelaya sier han har begynt å organisere «indre motstand» i hjemlandet som skal bane vei for at han kan gjeninnsettes.

Han hevder han vil reise tilbake til Honduras neste helg, etter å ha vært i eksil siden kuppet 28. juni.

Avviste krav

Samtalene som har pågått i Costa Ricas hovedstad San José, brøt sammen da kuppregimets representanter avviste et kompromissforslag som Oscar Arias har foreslått.

Delegasjonen til Honduras midlertidige president Roberto Micheletti gjorde det klart at det var kravet om å gjeninnsette Zelaya som var deres viktigste ankepunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer