Frykter brannstifter i Tønsberg

Et hus og en låve brant ned til grunnen i natt. Politiet kobler saken til flere påsatte branner den siste tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til fredag tok det fyr i en låvevegg på et gårdstun i Teglhagevegen i Tønsberg. Låven ble raskt overtent, og beboere i et nærliggende hus måtte evakuere


- En kvinne på 58 år og en yngre kvinne med et ettårig barn kom seg ut av huset på egen hånd, uten dramatikk. Det er ingen fare for spredning, og brannmannskapene foretar en såkalt kontrollert nedbrenning, sier operasjonsleder Åge Haakonsen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.


- Pyromanfrykt

Det har bare de siste to ukene vært fem tilfeller av antatt påtente branner i Tønsberg. Operasjonslederen setter hendelsene i sammenheng.

- At en låvevegg antenner er ganske mistenkelig, og det tyder på at noen har tent på. Vi er interesserte i tips fra folk som har vært i det aktuelle området mellom klokka 02 og 02.55, hvor brannen ble meldt, sier han.

10. august trykket Tønsbergs Blad en artikkel om pyromanfrykt i byen, etter to påsatte branner i en kiosk og en garasje på Presterødåsen. To dager etter ble det oppdaget ytterligere mistenkelige branntilløp.

Ingen sikre spor

- Vi har gjort en rekke vitneavhør, og det er flere personer vi sjekker ut. Men så langt har vi ingen sikre spor, sa kriminalsjef Roar Hjerpekjønn ved Tønsberg politikammer til Tønsbergs Blad 12. august.

PÅTENT? En låve i Tønsberg brant ned til grunnen i natt. Det siste året har byen sett et tyvetalls branner som antas å være påsatt. Foto: Peder Gjersøe
PÅTENT? En låve i Tønsberg brant ned til grunnen i natt. Det siste året har byen sett et tyvetalls branner som antas å være påsatt. Foto: Peder Gjersøe Vis mer

Ifølge avisa, skal en person ha observert en mann mellom 20 og 30 år, kraftig og 180-190 cm høy ved sin garasje like før den ble påtent.

Det siste året har Tønsberg vært rammet av et tyvetalls påsatte branner, hovedsaklig i gamle lagre og andre ubebodde hus. Men etterforskningen har ikke ført fram, og politi-inspektør Olaf Kløvstad vil ikke bygge opp under noen pyromanfrykt.

- Foreløpig har vi ingen klare holdepunkter for å kunne si at det går en pyroman løs i byen. Men det er klart at vi ønsker at folk skal være oppmerksomme på slike ting framover, sier han til Dagbladet.no.

Frykter brannstifter i Tønsberg