Frykter Breivik skal sende kodede beskjeder til støttespillere om forklaringen hans kringkastes

Oslo tingrett nekter kringkasting av Anders Behring Breiviks forklaring under rettssaken i Skien fengsel i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo tingrett frykter at terroristen skal sende kodede beskjeder til støttespillere.

I januar ble det bestemt at saken Breivik har anlagt mot staten skal holdes i Skien fengsel. Fengselet har stilt gymsalen til disposisjon, og Oslo tingrett har satt av fire dager til saken som starter 15. mars.

- Retten har vurdert at forklaringen ikke skal kringkastes fordi fokus kan rettes bort fra det saken handler om, og over på hans ideologiske budskap, sier Ina Strømstad i dommernes mediegruppe til NRK.

Hun sier videre at retten er bekymret for at Breivik vil benytte anledningen til å formidle sitt budskap, og mener det ikke vil være tilstrekkelig at saken overføres med en forsinkelse.

- Det kan være at han vil gi kodede beskjeder - budskap som ikke nødvendigvis er helt enkle å tolke for dem som sitter rundt, men som personer kan snappe opp likevel, sier Strømstad.

Breivik soner en dom på 21 års forvaring etter terrorangrepene 22. juli 2011. Han blir holdt i en egen høysikkerhetsavdeling ved Skien fengsel, og mener soningsregimet medfører så strenge soningsforhold at de er i strid med menneskerettighetene, og har derfor saksøkt staten.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram