PÅ ILA: Justisminister Knut Storberget besøkte Ila fengsel: Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
PÅ ILA: Justisminister Knut Storberget besøkte Ila fengsel: Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADETVis mer

Frykter Breivik skal skade seg selv eller medinnsatte

Knut Storberget møtte ansatte på Ila i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Knut Storberget var i dag på Ila fengsel for å snakke med de ansatte i fengselet der terroristen Anders Behring Breivik sitter i varetekt.

Ifølge fengselsdirektør Knut Bjarkeid var sikkerheten et av temaene som ble tatt opp.

- En av utfordringene vi snakket om er å unngå at Breivik skader seg selv eller andre medinnsatte. Og at andre medinnsatte skal skade Breivik, sier Bjarkeid til Dagbladet.

Storberget bekrefter at det var et av temaene. I øyeblikket er Breivik isolert.

- Nå sitter han fullstendig isolert og er ikke til fare for noen. Men dette er en risiko vi tar høyde for i framtiden, sier Bjarkeid.

Kan bli bygget om Justisministeren og de fengselsansatte snakket blant annet om bemanning, sikkerhet og eventuell utvidelse i framtida.

Det er ikke avgjort om Breivik blir sittende på Ila etter at han blir dømt. Hvis han blir det, må fengselet trolig utvides fysisk.

- Det er åpenbart at denne saken vil kreve egne sikkerhetsforanstaltninger, sier Storberget.

Bjarkeid sier at det ikke er noen av de ansatte i fengselet som har bedt om å få slippe å jobbe med Breivik.

- Det er ingen som har bedt om å ikke jobbe med ham, men det er noen som er personlig berørt etter 22. juli som ikke har blitt spurt, sier fengselsdirektøren.

Skryt Storberget skryter av innsatsen til de fengselsansatte.

- Etter 22. juli har de som arbeider her anstrengt seg hver dag. De har gjort en fantastisk jobb. De fortjener en stor honnør, sier justisministeren.

- Her er det både unge og eldre ansatte som fortjener en stor takk fra regjeringen.

Storberget var på avdelingen der Breivik sitter, men møtte selvsagt ikke den siktede, som sitter isolert. Breivik visste heller ikke at justisministeren var der.

FENGSELSDIREKTØR: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid tok i mot Justisminister Knut Storberget da han besøkte Ila fengsel. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET
FENGSELSDIREKTØR: Fengselsdirektør Knut Bjarkeid tok i mot Justisminister Knut Storberget da han besøkte Ila fengsel. Foto: Øistein Norum Monsen/DAGBLADET Vis mer