Frykter brudd med Haakon

Oslo politidistrikt har i en oppdatert vurdering av trusselbildet rundt kongefamilien, analysert og kartlagt kronprins Haakon nye livssituasjon. Hovedbekymringen til politiet er nødvendigvis ikke Mette-Marit Tjessem Høibys fortid, men hva som kan skje ved et eventuelt brudd med kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er kronprins Haakon for folkelig?

Oslo-politiet foretar fortløpende en rutinemessig vurdering av trusselbildet rundt profilerte personer som bor i politidistriktet. Ettersom kronprins Haakon flyttet til Ullevålsveien i Oslo sentrum, og fikk nye bekjentskaper, var det naturlig at politiet foretok en ny vurdering av trusselbildet rundt kongefamilien.

Etter det Dagbladet får opplyst, er den oppdaterte vurderingen av trusselbildet på fire og en halv side.

Ingen i politiet vil kommentere innholdet i trusselvurderingen, men fungerende politiinspektør Iver Stensrud sier:

- Det er rutinemessig at vi foretar en vurderingen av trusselbildet rundt profilerte personer som bor i Oslo politidistrikt.

Informerte kongen

Dagbladet får bekreftet at Slottet ikke har bedt om en «hemmelig» rapport om Mette-Marit og hennes vennekrets. Det er heller ikke riktig, slik enkelte medier har hevdet, at trusselvurderingen er sendt skriftlig til Slottet. Dagbladet får imidlertid bekreftet at kongefamilien er informert muntlig av politimester Ingelin Killengreen.

Dagbladet får videre bekreftet at det ikke er satt igang ekstraordinære sikkerhetstiltak rundt kronprinsen og Mette-Marit.

Visepolitimester Roy Henry Nilsen ved Oslo politidistrikt vil verken bekrefte eller avkrefte om det foreligger en hemmelig rapport om Mette-Marits og hennes vennekrets.

Han sier likevel:

- Ettersom vi har ansvaret for sikkerheten rundt kongefamilien, er det naturlig at vi analyserer situasjonen og vurderer hva som kan være en sikkerhetsrisiko, sier Nilsen til Dagbladet.

Mette-Marit har ikke et kriminelt rulleblad, men hun har hatt kontakt med personer som skal ha tilhørt belastede miljøer.

frode.hansen@dagbladet.no