Frykter Bush vil kuppe aids-kampen

Leder i Changemaker, Ingrid Stolpestad, frykter at mørkemenn vil kuppe aids-debatten under verdens største konferanse om hiv og aids.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Når verdens største konferanse om hiv og aids starter i Bangkok denne helga, frykter leder i Changemaker, Ingrid Stolpestad, at mørkemenn med farlige gammeltestamentlige sannheter vil kuppe aids-debatten.

-  Når Bush og hans venner av det mannlige kjønn trekker opp reglene for hvem som skal få penger til bekjempelse av hiv og aids, overser de at kvinner har svært lite å si om sin egen seksualdebut.

Det sier Ingrid Stolpestad i organisasjonen Changemaker.

Til helga skal en rekke norske organisasjoner delta på verdens største konferanse om hiv og aids i Bangkok.

-  På konferansen kommer organisasjoner som mener avholdenhet er god nok beskyttelse mot hiv. Dette er et steg tilbake til mørkemenn og gammeldagse holdninger som er direkte farlige, sier Stolpestad.

Reaksjonære krefter

Det er knapt et år siden Bush kunngjorde at han ville øremerke 15 milliarder dollar til bekjempelse av hiv og aids gjennom et eget fond kalt PEPFAR, (President's Emergency Plan for AIDS Relief).

Pengene fordeles til frivillige organisasjoner i 14 land i Afrika og Karibia. Organisasjoner som Caritas, Catholic Relief Services og Opportunity International er blant mottakerne. Felles for disse er at de ikke ønsker kondombruk av religiøse grunner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer