Frykter Bush

Norske politikere og forskere frykter den utenrikspolitiske kursen George W. Bush ser ut til å velge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kåre Willoch, pensjonist:

- Jeg er spesielt forbauset over at man stiller tre så ulike land i samme kategori. Jeg ser en betydelig forskjell mellom Iran og Irak. Og jeg ser en betydelig risiko ved å forstyrre Sør-Koreas bestrebelser på å få en dialog med Nord-Korea.

- Verden har et åpenbart behov for et verdenspoliti, men ikke et politi som opererer alene, uten samarbeid med mange land. For øvrig er det min mening at USAs politikk overfor Palestina er underlig uklok - og alene tilstrekkelig til å underminere grunnlaget for å fjerne terrorismen.

Geir Lundestad, direktør ved Nobelinstituttet:

- Den amerikanske politikken i Afghanistan har vært svært vellykket, og det er litt av bakgrunnen for at man nå begynner å snakke om å føre suksessen videre. Men det er en stor fare for at man overspiller denne rollen. At USA vil gjøre akkurat som de vil.

- Mange i forsvarsdepartementet brenner etter å komme i gang, og Powell har tapt mange slag. Jeg er helt imot en invasjon av Irak. USA kan ikke definere helt på egen hånd hvor de skal marsjere inn. Irak er også en større militær utfordring enn Afghanistan. En slik invasjon vil ødelegge for USA politisk, og vil kunne sette dem i en helt annen situasjon internasjonalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer