DATOTRIKSING: - Vi har fått meldt inn og gått gjennom omtrent 40 slike saker der det er alvorlige svikt og mangler. I 27 av disse sakene hadde pasienten alvorlig diagnose, og vi ber nå om full journal fra sykehuset på disse, sier fylkeslege i Oslo og Akershus Petter Schou. Foto: Berit Roald / Scanpix
DATOTRIKSING: - Vi har fått meldt inn og gått gjennom omtrent 40 slike saker der det er alvorlige svikt og mangler. I 27 av disse sakene hadde pasienten alvorlig diagnose, og vi ber nå om full journal fra sykehuset på disse, sier fylkeslege i Oslo og Akershus Petter Schou. Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer

Frykter datotriksing med 27 pasienter

Fylkeslege Petter Schou mistenker at datotriksing kan ha fått alvorlige konsekvenser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Fylkeslegen mistenker at datotriksing kan ha fått alvorlige konsekvenser for minst 27 pasienter ved Sykehuset Asker og Bærum.

- Vi har fått meldt inn og gått gjennom omtrent 40 slike saker der det er alvorlige svikt og mangler. I 27 av disse sakene hadde pasienten alvorlig diagnose, og vi ber nå om full journal fra sykehuset på disse, sier fylkeslege i Oslo og Akershus Petter Schou til Aftenposten.

Sykehusets interne gransking har konkludert med at tre pasienter trolig har fått forkortet levetid på grunn av rutiner som har sviktet. Det skal ikke være datotriksing som har vært utslagsgivende i disse tilfellene, men andre former for svikt.

Schou sier han har bedt om informasjon fra sykehuset for å finne ut om datotriksingen også kan ha ført til at pasienter har fått forkortet levetid.

Han understreker at det kan være snakk om langt flere enn 27 saker hvor datotriksing har fått ulike typer alvorlige konsekvenser. Årsaken er at få av dem som opplever feilbehandling, melder fra.

I sykehusets interne granskingsrapport går det fram at kirurgisk avdeling i flere år har jukset ved å skyve datoen for når pasienter skulle behandles, fram i tid.(NTB)

Illustr