- Frykter de blir hengt i stillhet

Dødsdommen mot utro-paret i Iran utsatt. Skriv under på opprop nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Steiningen av det utro paret er stoppet for i dag, men straffen der er ikke omgjort. Vi frykter myndighetene i Iran venter på at saken skal stilne før de henger dem i stillhet, sier generalsekretær John Peder Egenæs i Amnesty International Norge til Dagbladet.no.

Skriv under på oppropet her.

I går førte internasjonalt press til at Mokarrameh Ebrahimi og den medtiltalte hun hadde et utroskapelig forhold til ikke ble steinet til døden slik de er dømt til.

Steiningen ble avlyst bare timer før henrettelsen skulle skje i byen Takestan nordøst i landet.

- Poenget er at denne saken bare er utsatt. Vi mener Ayatollah Mahmoud Hashemi Shahroudi i justismyndighetene i Teheran skal omgjøre straffen. Ingen skal straffes for en slik handling, sier Egenæs.

Ifølge Egenæs er ikke paret de eneste som skal være dødsdømte for utroskap i Iran.

- Etter det vi kjenner til i dag skal det være åtte personer i tillegg til dette paret som skal dømmes til døden på grunn av utroskap, sier han.

Blant disse befinner firebarnsmoren Kobra Najjar seg. Etter hva Amnesty kjenner til ble hun tvunget til å prostituere seg av sin ektemann. Hun er i fare for å bli steinet i nær fremtid siden alle hennes ankemuligheter er brukt opp.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer


Skriv under på oppropet her
.

- Frykter de blir hengt i stillhet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer