Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Frykter de er del av en større slavering

London-politiet sjekker angivelig flere adresser etter slavesjokket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON/OSLO (Dagbladet): Funnet av de tre kvinnene i huset som blir beskrevet som et «vanlig hus, i et vanlig nabolag» i sør-London omtales av politiet som den verste slavesaken i England i moderne tid.

For få uker siden ble en malaysisk kvinne (69), en irsk kvinne (57) og en britisk kvinne (30), som skal ha blitt holdt som slaver der i 30 år, reddet ut fra huset. En av kvinnene skal ha ringt en organisasjon 25. oktober etter å ha sett en dokumentar om tvangsekteskap på tv.  Politiet ble kontaktet og i går valgte politiet å pågripe et 67 år gammel ektepar.

De er nå løslatt mot kausjon i påvente av et rettslig avhørsmøte i januar, men er kontinuerlig under etterforskning, melder Sky News.

Frykter slavering Daily Mail skriver i dag at politiet undersøker om funnet er en del av en større slavering, ifølge en politikilde avisa har snakket med.

- Det er frykt at dette er en av en større bortføringsring. Det pågår søk etter mulige tilknyttede adresser og etter eventuelle lik som kan være skjult, siteres politikilden på av avisa.

Politiet opplyser at de tre kvinnene er «svært traumatisert», og at de knapt har vært utenfor huset. Den yngste kvinnen ble trolig født i huset.

- De var et veldig hyggelig par. De virket bare som et veldig normalt par. Dette er bare veldig uheldig, sier naboen, som vil være anonym, til The Press Association.

Også politiet er sjokkert over funnet.

LAMBETH: Huset og nabolaget kvinnene ble reddet ut av beskrives som helt normalt. Det ligger her i bydelen Lambeth sør i London. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB scanpix
LAMBETH: Huset og nabolaget kvinnene ble reddet ut av beskrives som helt normalt. Det ligger her i bydelen Lambeth sør i London. Foto: REUTERS / Dylan Martinez / NTB scanpix Vis mer

- Vi har aldri sett noe slikt som dette, sa sjef for avsnittet for menneskehandel i London-politiet Kevin Hyland på en pressekonferanse.

Egne rom Huset de tre ble holdt i blir beskrevet som et vanlig hus i en vanlig gate i bydelen Lambeth som ligger litt sør for sentrum av London.

Den yngste av kvinnene som nå er reddet ut, skal ha vært i fangenskap i hele sitt liv.

Kvinnen skal sammen med de to andre kvinnene hatt svært begrensede muligheter til å bevege seg.

- 30-åringen har ikke hatt noen normal kontakt med verden utenfor huset, sier politiinspektør Kevin Hyland i London Metropolitan Police.