Frykter De Grønne

Venstre vil heller at du skal stemme SV, og SV heller at du skal stemme Venstre, enn på Miljøpartiet De Grønne. De frykter at nykommeren skal ødelegge valgkampen.

- DE KAN SENKE MILJØSAKEN: Venstre-leder Trine Skei Grande og SV-minister Bård Vegar Solhjell mener at Miljøpartiet De Grønnes inntog ikke nødvendigvis tjener miljøsaken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet.
- DE KAN SENKE MILJØSAKEN: Venstre-leder Trine Skei Grande og SV-minister Bård Vegar Solhjell mener at Miljøpartiet De Grønnes inntog ikke nødvendigvis tjener miljøsaken. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/ OSLO (Dagbladet): Et nytt skudd på den politiske stammen, Miljøpartiet De Grønne, begynner å synes på meningsmålingene og gjør det godt i flere av medias valgomater. På VGs siste måling puster de SV i nakken. SV ligger an til å miste ni av elleve mandater - MDG kan få inn ett.

Fryser ut De Grønne Nå går de etablerte miljøpartiene ut og advarer mot å stemme på MDG. De frykter at partiet vil kannibalisere på Venstre og SVs miljøvelgere, slik at ingen av miljøpartiene får innflytelse etter valget.

- Jeg frykter en situasjon der det som skulle styrke miljøsaken i valgkampen ender opp med å svekke den. De to partiene som har hatt sterkest miljøengasjement, ligger tett over sperregrensa. Vi risikerer å miste stemmer til Miljøpartiet De grønne, og til andre partier. Det ville være ille hvis Venstre og SV ryker ut, sier SVs miljøminister Bård Vegar Solhjell.

Han mener løsningen er å stemme fram et av de to etablerte partiene.

- Jeg mener selvsagt at det er best å stemme SV. Men hvis du absolutt ikke tåler SV, stem heller Venstre enn Høyre. Det er mye bedre for miljøet, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer