Coronaviruset

Frykter de ikke får komme hjem

UD ber alle nordmenn på reise om å komme hjem, men Thor-Kristian og familien må i likhet med mange andre dra hjem til planlagt tid, og frykter at de ikke kommer seg fra Gran Canaria.

FRUSTERT: Thor-Kristian Johansen er oppgitt over hvor lite informasjon de har fått fra reiseoperatøren TUI. Foto: Privat
FRUSTERT: Thor-Kristian Johansen er oppgitt over hvor lite informasjon de har fått fra reiseoperatøren TUI. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag formiddag ber Utenriksdepartementet nordmenn på reise i utlandet om å komme hjem så snart som mulig. Departementet presiserer at rådet ikke gjelder nordmenn som bor permanent i utlandet.

Dette begrunnes med at land kan innføre reiserestriksjoner, at man kan bli satt i tvungen karantene etter reise fra land med coronavirus, grenser kan bli stengt, flyavganger kan bli kansellert, eller at det kan iverksettes andre tiltak.

Samtidig opplyser Erna Solberg om at alle reiser til utlandet frarådes.

– Vi står i en alvorlig og stadig mer uforutsigbar situasjon. Vår prioritet er å ivareta liv og helse. Det krever ekstraordinære grep. Situasjonen endrer seg raskt i mange land og derfor fraråder vi reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier statsminister Erna Solberg.

Reagerer på lite informasjon

Thor-Kristian Johansen og familien på fire befinner seg nå på Gran Canaria. Lørdag formiddag har han fremdeles ikke fått noe særlig informasjon fra TUI, som reisen er bestilt gjennom.

Kort tid seinere besluttet selskapet å stanse all trafikk fra Norge fra og med lørdag, og fram til 14. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer