Frykter de slår til igjen

Politiet kjemper nå en desperat kamp mot klokka i jakten på Muktar Said Ibrahim, Yasin Hassan Omar og to andre som sto bak terrorforsøket torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): 3000 væpnede politifolk voktet Londons transportnettverk i går i frykt for at de fire mennene bak torsdagens terrorforsøk kan være klare til å slå til igjen. Totalt fem personer er nå arrestert etter torsdagens terrorforsøk. Tre av bombemennene var sammen på Stockwell undergrunnsstasjon rett før 12.25 sist torsdag. Politiet har overvåket området intenst siden terrorforsøkene. De mistenkte bombemennene er på frifot.

Jaget

Muktar Said Ibrahim (27) var observert på Stockwell undergrunnsstasjon før han dro inn til finansområdet City, der han gikk på buss nummer 26. Han satte seg i andre etasje bak på bussen, og prøvde å utløse ei bombe på Hackney Road. Han skal seinere ha oppsøkt et hus i Curtis Road i Nord-London, som politiet ransaket i går.


Yassin Hassan Omar
(24) forlot Stockwell stasjon på et nordgående tog på Victoria line. På ryggen hadde han en lilla ryggsekk med ei bombe som han prøvde å sprenge ved Warren Street stasjon.En tredje mann gikk på et tog nordover fra Stockwell og prøvde å utløse bomba før Oval stasjon. Han ble jaget av medpassasjerer, som ikke klarte å stoppe mannen.

En av bombemennene gikk inn på Westbourne Park stasjon klokka 12.20 torsdag. Han hadde på seg en baseballcap og en liten ryggsekk. På Shepherd\'s Bush stasjon prøvde han å utløse bomba.

Frykter flere

Ei bombe som ble funnet i en park i Nordvest-London har fått politiet til å frykte at en femte bombemann var involvert i de mislykkede terrorangrepene.

MISLYKTES: Politiet ber nå publikum om hjelp i jakten på de to hovedmennene bak terrorforsøkene torsdag, Muktar Said Ibrahim (bildet) og Yassin Hassan Omar.