Frykter deler av verdens lengste sjøbru smuldrer opp. Utbyggeren: - Det skal være sånn

Skal åpnes i juli.

UROVEKKENDE: Det er bilder som dette som har fått alarmklokkene til å ringe. Den kunstige øya utgjør overgangen mellom bru- og tunneldelen av prosjektet. Foto: Myndigheten for Hongkong-Zhuhai-Macao-brua
UROVEKKENDE: Det er bilder som dette som har fått alarmklokkene til å ringe. Den kunstige øya utgjør overgangen mellom bru- og tunneldelen av prosjektet. Foto: Myndigheten for Hongkong-Zhuhai-Macao-brua Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det har tatt nesten ni år å bygge den gigantiske Hongkong-Zhuhai-Macao-brua, som skal knytte sammen de kinesiske byene Hongkong, Zhuhai og Macao. Når den etter planen blir åpnet for trafikk 1. juli, vil den blant annet omfatte verdens lengste sjøbru, på 22,9 kilometer.

Men de siste dagene har bekymring bredt om seg på grunn av bilder tatt av en av de kunstige øyene som fungerer som bindeledd mellom bru- og tunnelseksjonene i prosjektet.

Vern mot bølger

De kunstige øyene er omgitt av moloer bygd av såkalte tetrapoder - store og tunge firebeinte betongelementer som er satt ned på bunnen utenfor øyene. Når de griper inn i hverandre, danner de et effektivt vern mot bølger.

Bildene, tatt høsten 2016, viser at laget av tetrapoder tilsynelatende er smuldret opp i den ene enden av den kunstige øya som ligger lengst øst. Men myndigheten med ansvar for byggingen av brua sier tetrapodene ligger der de er ment å ligge.

- Det kan dreie seg om en oppfatningsmessig og visuell illusjon, sier en talsperson for brumyndigheten ifølge HK01, gjengitt av Hong Kong Free Press.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer