Frykter demonstrasjonen splitter muslimer i Larvik

Muslimsk Larvik-politiker mener morgendagens demonstrasjon mot uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad vil øke gnisningene.

- HAN REPRESENTERER IKKE OSS: Muslimer i Larvik tar avstand fra Mohyeldeen Mohammad, og vil mandag arrangere en demonstrasjon mot ham. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
- HAN REPRESENTERER IKKE OSS: Muslimer i Larvik tar avstand fra Mohyeldeen Mohammad, og vil mandag arrangere en demonstrasjon mot ham. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no) Muslimer fra Larvik har sendt ut en pressemelding om at de ønsker å ha en demonstrasjon mot uttalelsene til Mohyeldeen Mohammad (24) på torget i Larvik klokken 14.30 i morgen.

Den profilerte muslimske Larvik-politikeren Hiam Al-chirout er usikker på om dette er den mest fruktbare måten å gjøre det på. Hun mener det har kommet tydelig fram de siste ukene at mange tar avstand, og sier det er mer behov for en dialog innad i miljøet enn demonstrasjon. 

- Jeg vet at muslimer i Larvik er uenige og at det sikkert finnes noen som støtter uttalelsene til Mohammad, sier Al-Chirout til Dagbladet.

- Moren hans trenger trøstAl-Chirout som er morsmålslærer og kommunestyrerepresentant for SV, er selv blitt bedt om å lede demonstrasjonen. Det har hun takket nei til.

- Jeg ønsker ikke å delta i denne demonstrasjonen. Selv er jeg uenig med uttalelsene til Mohyeldeen, men jeg tenker på hans familie som bor i byen og som ikke har gjort noe galt. Moren hans trenger trøst nå, hun trenger ikke at byens innbyggere går mot sønnen i en demonstrasjon, sier Al-Chirout.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer