Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Frykter den drapsiktede vil kunne ta kontakt med vitner og påvirke dem

55-åring siktet for dobbeltdrap fengsles i fire uker.

TO DREPT PÅ UNDER EN TIME: En kvinne (42) og en mann (50) ble drept i Oslo onsdag denne uka. En mann (55) er siktet for begge drapene.  Foto: Endre Vellene / Dagbladet
TO DREPT PÅ UNDER EN TIME: En kvinne (42) og en mann (50) ble drept i Oslo onsdag denne uka. En mann (55) er siktet for begge drapene. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 55 år gamle mannen som er siktet for drap på en 42 år gammel kvinne på Manglerud og en 50 år gammel mann på Tøyen, er varetektfengslet i fire uker.

I en kjennelse fra Oslo tingrett begrunnes fengslingen blant annet med at politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

«Det er nærliggende fare for at siktede vil forspille bevis i saken. Etter rettens syn foreligger en reell mulighet for at siktede vil forspille bevis dersom han blir løslatt. Siktede vil kunne ta kontakt med vitner og påvirke deres stillingtagen til saken. Siktede vil også kunne kvitte seg med eventuelle bevis», heter det i kjennelsen.

Retten viser i tillegg til at politiet er på et tidlig stadium av etterforskningen.

- Vi har ikke full oversikt ennå, og ikke snakket med alle vi vil snakke med. Det kan være ting vi ikke har sett nå, som vi vil se, og om siktede ikke hadde blitt fengslet, ville han kunne ha påvirket dette på noen måte, sier aktor i saken, Kari Kirkhorn til Dagbladet.

Relasjon til ofrene «Selv om politiet har gjort en rekke undersøkelser og foretatt en rekke avhør, gjenstår det betydelig med arbeid», heter det i kjennelsen.

Den 55 år gamle mannen har ikke tatt stilling til skyldsspørsmålet, men hadde allerede i går godtatt fengsling, ifølge sin forsvarer, advokatfullmektig Steinar Stenvaag.

Mannen er overført til en psykiatrisk avdeling, der det foretas en prejudisiell undersøkelse av ham.

TO ÅSTEDER: Kvinnen ble funnet drept på Manglerud. Mannen ble funnet hardt skadd på Tøyen, og døde senere av skadene. 
Drapsalarm på Manglerud. Kvinne skal være knivdrept
Foto: Endre Vellene / Dagbladet
TO ÅSTEDER: Kvinnen ble funnet drept på Manglerud. Mannen ble funnet hardt skadd på Tøyen, og døde senere av skadene. Drapsalarm på Manglerud. Kvinne skal være knivdrept Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Begge ofrene hadde tilhørighet og familie i Oslo. Siktede og den avdøde kvinnen har tidligere vært i et forhold, og har i den senere tid gjenopptatt noe kontakt. Siktede og den avdøde mannen skal ha vært bekjente.

Det er fortsatt ingen kjent relasjon mellom ofrene.

- Sa han ville drepe Dagbladet har snakket med en bekjent av den siktede 55-åringen. Han sier han møtte mannen for et par uker siden.

- Da ga han uttrykk for at han var sint og frustrert, og at han følte seg mobbet. Han sa at han ville drepe tunisiere, sier mannen til Dagbladet.

Mannen sier han skjønte mannen var syk, men at det ikke var noen som kunne forvente at mannen faktisk ville drepe noen. 

Dagbladet vet at mannen etter pågripelsen også skal ha gitt uttrykk for at han ønsket å drepe flere.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media