Hundrevis kommer i småbåter:

Frykter det kan bli «dødens kanal»

Innenriksminister Sajid Javid slår alarm om ny fluktrute.

Svært ALVORLIG: Storbritannia ser på den økende tilstrømningen av innvandrere som prøver å krysse Den engelske kanal i småbåter som svært alvorlig. Video: AP, NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søndag ble seks iranere plukket opp av grensevakter i Kent på sørøstkysten av England etter å ha reist fra Frankrike via Den engelske kanal, skriver Sky News.

Torsdag fant grensevaktene 23 iranere på tre ulike steder i Kent, og bare timer tidligere stanset den franske kystvakten elleve andre i en liten båt utenfor Sangatte.

Den siste måneden har det vært en kraftig økning i antall personer som kommer i småbåter fra Frankrike og over til Storbritannia.

- Krise

Ifølge The Guardian har det mellom januar og november i år kommet 250 migranter via kanalen. BBC skriver at så mange som 220 personer, inkludert flere barn, har forsøkt å krysse kanalen siden november.

Mange frykter at det ikke er lenge til man hører om migranter som drukner på veien over kanalen, da flere har kommet i joller.

- Folk risikerer livet sitt i uansvarlige forsøk på å ta seg til Storbritannia i usikre båter og i dårlige forhold, sier innenriksminister Sajid Javid.

Han har avsluttet juleferien med familien for å håndtere situasjonen, som betegnes som en krise. Søndag møtte han innenriksministeren i Frankrike for å diskutere krisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer